Исус: Пътят към християнството

 

Специалната поредица разказва за удивителния подем на християнството   

 

 

В новата поредица от три епизода "Исус: Пътят към християнството" специалистът по римска история д-р Майкъл Скот пътува из пустините и градовете на древния свят, за да разкрие епичните събития, изградили гръбнака на християнството. Зрителите могат да гледат историите за небивали гонения на 3-ти, 5-ти и 6-ти май по National Geographic Channel от 21:00 часа.

 

 

По време на епоха, когато същността на хората е оценявана по смъртта им, разпъването би трябвало да обрече Исус на провал. Вместо да заличи новосъздалото се движение, екзекуцията слага началото на една религия. След около 400 години, слабо познатата Юдейска църква на Исус се превръща в двигател на религията и политиката, какъвто остава и до днес.

 

 

От разпъването, до издигането на друг месия и поредица от римски гонения (включително и обвинения в канибализъм, заради "изяждане на тялото Христово"), последователите на Исус преодоляват изключителни препятствия. Д-р Скот обяснява как християнското послание се разпространява и добива важност.

 

 

 

 

"Винаги съм се чудил защо тази епична история има един и същи край, но две противоречиви версии" – обяснява д-р Скот. За да открие какво наистина се случва, той се среща с водещите световни историци и посещава места от особена важност за древността. Разглежда ключови религиозни реликви и с помощта на драматични възстановки, разкрива пред зрителите еволюцията на християнството.

 

 

"Исус: Пътят към християнството" е продуциран за National Geographic Channels International от Parthenon Entertainment с изпълнителни продуценти Карл Хол и Ричард Сатън.

 

 

Чети и: Ако още не сте гледали "Снежанка"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV