"Великият Гетсби" гледаме от 17 май

 

"Искам да напиша нещо ново, нещо необикновено и красиво, едновременно простичко и заплетено.“ Ф. Скот Фицджералд

 

 

Новата адаптация за голям екран на романа на Ф. Скот Фицджералд Великият Гетсби е представена от уникално богатото въображение на писателя, продуцент и режисьор Баз Лурман. В своята продукция Лурман комбинира му по изключителен начин своя визуален, звуков и разказвателен  стил в 3D, преплитайки "ерата на джаза" с оригиналните текстове на Фицджералд, които са актуални и до днес. В главната роля е Леонардо ди Каприо.

 

 

 

 

Великият Гетсби разказва за неосъществения писател Ник Карауей, който напуска Средния Запад и през пролетта на 1922 г пристига в Ню Йорк в преследване на американската мечта. Той се установява в съседство с имението на известния с грандиозните партита мистериозен милионер Джей Гетсби, а от другата страна на залива живее братовчедка му Дейзи, която е омъжена за непоправим женкар със синя кръв - Том Бюканън. Ник е въвлечен в завладяващия свят на богаташите, който му е едновременно близък и далечен. Докато става свидетел на техните илюзии, любови и измами, под перото му излизат истории за невъзможна любов, безсмъртни мечти и човешка трагедия, които отразяват собствените ни модерни времена.

 

 

Номинираният за Оскар® ди Каприо ("Джанго без окови", "Авиаторът") е в ролята на Джей Гетсби, Тоби Магуайър е Ник Карауей; номинираната за Оскар® Кери Мълиган ("Съзряване") и Джоел Еджъртън са Дейзи и Том Бюканън; Айла Фишър и Джейсън Кларк са Миртъл и Джордж Уилсън и дебютантката Елизабет Дебики е Джордан Бейкър. Индийската филмова легенда Амитаб Баччан е в ролята на Meyer Wolfshiem.

 

 

 

 

Номинираният за Оскар® Баз Лурман („Мулен Руж“) е режисьор на филма в 3D, както и съсценарист съвместно с Крейг Пиърс, по романа на Фицджералд. Продуценти са Лурман, Катрин Мартин, носителят на Оскар® Дъглас Уик (‚“Гладиатор“), Луси Фишър и Катрин Напман. Изпълнителни продуценти са носителите на Оскар® Бари М. Озбърн („Властелинът на пръстените - Завръщането на краля“), Шон JAY Z Картър, и Брус Берман.

 

 

Чети и: "Бързи и яростни 6" с премиера на син килим

 

 

Двукратната носителка на Оскар® Катрин Мартин („Мулен Руж“) е художник и дизайнер на костюмите, а оператор е Саймън Дуган. Монтажисти са Мат Вила, Джейсън Балантайн и Джонатан Редмонт. Музиката е на Крейг Армстронг.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV