БНТ отваря първата телевизионна галерия

 

Експозията ще намира своя дом в "Денят започва с култура"

 

 

Първата по рода си телевизионна галерия беше открита в студиото на "Денят започва с култура" по БНТ. "Галерия БНТ" е създадена в сътрудничество с Националната художествена академия. Новото изложбено пространство в студио 5 на БНТ ще представя плакати, графичен дизайн и съвременно изкуство.

 

 

От днес там вече е подредена първата изложба – избрани плакати на културна тематика създадени от магистри на специалността "Плакат и визуална комуникация" в НХА. Зрителите ще могат да видят в ефира на БНТ и работите на художничката Яна Попова, която представя теченията в изкуството, чрез серия плакати, които заедно изписват надписа "The Poster" –"Плакатът".

 

 

 

 

Изложбеното пространство "Галерия БНТ" ще се обновява периодично. Предвижда се следващите експозиции да са свързани с Триеналето на сценичния плакат, Sofia Design Week, Биеналето на хумора и сатирата в Габрово и др.

 

 

Инициативата цели да популяризира обучението по изкуства, да подпомогне представянето на талантливи автори и да реабилитира в публичното пространство изкуството на плаката, което в градска среда е поставено в неизгодна позиция за сметка на рекламни визии и визуален шум.

 

 

Чети и: Вила Валдберта - Духът на орнаментите

 

 

Галерията беше открита от водещите на "Денят започва с култура" Анна Ангелова и Даниел Ненчев, проф. Иван Газдов, проф. Георги Янков и Пламена Дончева, художник плакатист.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала

Още Кино & TV