Премиера: Тайната на горските пазители

 

Най-новата анимация от създателите на "Ледена епоха" и "Рио"

 

 

"Тайната на горските пазители" е приключенска комедия, чието действие се развива в един уникален фантастичен свят. Тя разказва историята за вечната битка между силите на доброто, които поддържат природата жива, и силите на злото, които искат да я унищожат. Когато обикновена тийнейджърка по магически начин се пренася в тази тайна вселена, тя се съюзява с елитна група войни и банда комични и неповторими образи, за да спаси техния свят... и нашия.

 

 

 

 

След като вдъхна живот на една от най-обичаните и успешни анимационни поредици, "Ледена епоха", режисьорът Крис Уедж и неговите екипи от Blue Sky Studios (на което Уедж е съосновател) постигат нови висоти на реализъм, екшън, приключение и визуални детайли с "Тайната на горските пазители".

 

 

Първоначалното вдъхновение на Уедж за "Тайната на горските пазители" идва през 1998 г., когато той присъства на изложба на 100-годишни картини, които изобразяват сложни царства, съществуващи в гората. "Картините пресъздаваха по магически начин скрити малки цивилизации, обитаващи дърветата и храстите, - припомня си Уедж. – Представените светове изглеждаха толкова великолепни, че си помислих: "Те трябва да бъдат показани във филм!"

 

 

 

 

Докато Уедж завършва работата си по възторжено приетата анимация "Роботи", идеите за филм за невидимата вселена продължават да го вълнуват. В същото време авторът Уилям Джойс, с когото си сътрудничат в "Роботи", написва детската книга The Leaf Men and the Brave Good Bugs, която разказва за всеотдайни воини на живота, които водят битка срещу мрачните сили на разрухата в собствените ни дворове.

 

 

Blue Sky Studios безспорно е идеалният избор за студио, което да вдъхне живот на Тайната на горските пазители "Някои места не могат да се пресъздадат по друг начин, освен с анимация, - обяснява Уедж. - Развили сме нашите художествени и технически способности на високо ниво, и сега се предоставя  възможност да създадем цели светове, скрити сред природата, в които да се потопи публиката - визуално, интелектуално и емоционално."

 

 

 

 

Светът на "Тайната на горските пазители", който обединява познатото и фантастичното, представлява истинска гора, представена по невиждан досега начин. Малките семена изглеждаt като скален блок, камъните са с размерите на планини; цветя са огромна, а пеперудите изглеждат като летящи гоблени.

 

 

Чети и: Град Есен се превръща в меката на "Междузвездни войни"

 

 

В този свят Уедж преплита поразителни бойни сцени с емоционални лични взаимодействия между героите и подправя приказката с хумор, забавление и романтика. Докато визуалните чудеса на филма издигат нови нива в създаването на анимационен спектакъл, реализма, екшъна и приключенията, то персонажите на "Тайната на горските пазители и актьорите", които им вдъхват живот, заемат централно място в действието.

 

 

"Tайната на горските пазители” тръгва по кината на 24 май 2013г

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

В това анимационно студио работят и трима българи / две жени и един мъж /

Още Кино & TV