24Кitchen представя непознатата африканска кухня

 

"Кения: кулинарно приключение" запознава с екзотичните вкусове на една очарователна и непозната кулинарна култура

 

 

От 24 май българските зрители ще могат да открият кенийската кухня и култура благодарение на Киран Джетва. Предаването ще се излъчва всеки петък от 14:25 часа по 24Kitchen. Поредицата е снимана на фона на спиращи дъха пейзажи, а всеки епизод ще разказва откъде идва по един от необичайните продукти, от които страната изобилства – нилски костур от езеро Туркана, африкански див мед и диви птици, скариди суахили, боранско говеждо, ндоробско агнешко, палмово вино, раци от Северното крайбрежие.

 

 

Киран Джетва е един от най-уважаваните майстор-готвачи в Африка. Неговият поглед за кенийското и африканското кулинарно изкуство, както и познанията му за международните кухни, го правят най-добрият посланик на африканската храна. Киран е собственик на групата Seven Restaurants Ltd, състояща се от Seven Lounge & Grill и Seven Seafood & Grill в Найроби, където той самият е действащ майстор-готвач. Многогодишният му опит като готвач се дообогатява и от факта, че Киран е пътувал и работил на различни места по света като САЩ, Европа, Южна Африка и Австралия.

 

 

 

 

Благодарение на международния си опит и обичта към традиционната кенийска кухня, Киран изгражда кулинарен стил, който той само описва като „афро-средиземноморско сливане“. Кенийският майстор-готвач споделя с наслада натрупания опит, защото има цел – да разпространи славата на кенийската кухня, от която ключови съставки са висококачествената морска храна, месо и зеленчуци, които са в основата на кулинарните му произведения.

 

 

"Кения: Кулинарно приключение" се излъчва още в Холандия, Португалия, Турция, Финландия, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина и Албания, Испания и Франция.

 

 

Чети и: Люси Иларионов и Наско от Б.Т.Р. играят "Стани богат"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV