"Бързи и яростни 6" третата най-гледана премиерa у нас

 

Фимът излезе у нас в деня на световната си премиера с рекордни резултати в боксофиса

 

 

С приходи от 440 892 лв. и 53 718 зрители само за първите три дни, "Бързи и яростни 6" се превърна в третата най-гледана премиера у нас за всички времена. Тези цифри изстрелват филма далеч пред останалите заглавия, излезнали през 2013, като надминават с над 55% приходите на следващата най-касова премиера тази година ("G.I. Joe: Ответен удар" с 281 013 лв.). Новото попълнение в поредицата "Бързи и яростни" постави рекордни резултати, като завоюва първото място в класацията за най-много зрители и най-високи приходи от премиерен уикенд на 2D филмите, излизали на голям екран в България някога.

 

 

 

 

"Бързи и яростни 6" е първият филм излъчван на 4DX у нас и дебютът му отбеляза изключителен успех, като всички прожекции, планирани през първите три дни, бяха разпродадени. Новото кино изживяване, привлякло интереса на зрителите, ангажира допълнителни сетива и включва движение на седалката, разпръскване на водни капки и усещане за вятър. Зрителите за първи път могат да се докоснат толкова близо до скоростните каскади и бесните преследвания на двама от емблематичните герои на поредицата – Дом Торето (Вин Дизел) и Люк Хобс (Дуейн „Скалата“ Джонсън).

 

 

Впечатляващите резултати на "Бързи и яростни 6" у нас поставят рекорд по отношение на представянето на двамата актьори. Приходите, генерирани по време на трите премиерни дни, надминават тези, някога достигани от филм с участието на Вин Дизел или Дуейн "Скалата" Джонсън в България.  Цифрите са рекордни и за филм на Universal Pictures, като студиото досега не е имало по-добър резултат със своя продукция у нас.

 

 

 

 

"Бързи и яростни 6" бележи впечатляващи резултати и в международния боксофис, където извоюва приходи от 275,50 милиона щатски долара. Това е най-касовият премиерен уикенд на филм на Universal в световен мащаб и поставя филма на второ място за тази година след "Железният човек 3".

 

 

Чети и: "Ергенският запой Част III" - един епичен завършек

 

 

Част от грандиозния успех на филма със сигурност се дължи на впечатляващата му визия, която включва още по-шеметни каскади, този път по пътищата на Европа. На голям екран се завръща оригиналният актьорски състав, който този път включва и името на красивата Мишел Родригес. До познатите лица се нареждат и нови попълнения, сред които е и Люк Евънс ("Тримата мускетари"). Част от скоростните приключения са и новите технологични джаджи, сред които 10-тонен танк Chieftain, руски самолет и специално конструиран за филма Flip Car автомобил.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV