ТВ премиера на "Инкогнита"

 

Последният филм на Наум Шопов ще бъде излъчен по БНТ

 

 

Последният филм с участието на големия актьор Наум Шопов - "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски, ще има своята телевизионна премиера по БНТ тази неделя от 20:45ч. Лентата по мотиви от легендарната повест "Бариерата" на Павел Вежинов е копродукция на националната телевизия и "Камера". Музиката е дело на Константин Цеков, а записът е в изпълнение на оркестъра, хора и солисти на Мариинския театър на Санкт Петербург, Русия с диригент Валерий Гергиев.

 

 

"Инкогнита" е филм за вътрешните противоречия и търсения на световноизвестния диригент Антон Хорн (в ролята – Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей. Автор на музиката е Александър Шварцман – приятел на Антон от детинство.

 

 

След терористичен атентат, Антон открива в колата си търсената от полицията Доротея (дебютна роля за актрисата Ива Гочева), която не предава на властите, а прибира в дома си. Оказва се, че младата жена, която е прекарала години наред в психиатрия, умее да чете мисли и притежава свръхестествени способности. Малко по малко тя въвлича Антон в своя особен свят и го води към бариерата, за да промени изцяло живота му...

 

 

В българо-руската продукция участват още Стефан Данаилов, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и солисти от балета на Софийската опера.

 

 

Чети и: Деца приготвят рецептите на баба с Ути

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV