Започва учебната година за шарените таласъми

 

Причудливи и ексцентрични студенти влизат в новия випуск

 

 

Многооки, еднооки, многозъби, еднозъби, розови, лилави, зелени, с крила, еднокраки и многокраки – това са студентите от новия випуск на най-престижната школа по плашене и писъкосъбиране в целия чудовищен свят – авторитетния Университет за таласъми.

 

 

Всяка година там се събират причудливи и ученолюбиви таласъми, които искат да придобият академични познания как да бъдат страховити и да усвоят майсторството на плашенето. Този випуск ще се окаже по-специален, защото в него се подвизават готиният Джеймс П. Съливан – Съли и не толкова отраканият Майк Вазовски.

 

 

 

 

На български ще чуем двамата забавни анимационни герои с познатите гласове на Георги Тодоров (Съли) и Теодор Елмазов (Майк). Редом до тях, в капаните заложени по пътя към заветната диплома, попадат техните колоритни приятели от братството на "Оозма Капа" и не толкова ярките им опоненти.

 

 

Ранди Богс, който на български ще чуем с гласа на Любомир Младенов, е "заекът" в братството, а Дон Карлтън, с гласа на Николай Пърлев, е най-зрелият член и един от създателите на „Оозма Капа“, завърнал се отново в университета за мечтаната от него кариера в областта на плашенето.

 

 

В живописната група студенти се промъква и Скот Скуиши Скуибълс, озвучен на български от Момчил Степанов. Скот придава нов смисъл на определението "неопределен" и си пада малко странник, с широко отворени към света очи. Буквално раздвоени в своите разбирания, братята Тери и Терри Пери, може и да започнат да мислят като една глава, ако поне за малко спрат да спорят помежду си и поработят със своите приятели от "Оозма Капа". Арт, който ще чуем на български с гласа на Петър Калчев, е вечният свободен дух - мистериозен таласъм със съмнително минало.

 

 

 

 

На първо място сред онези причудливи, своенравни създания, които успяват да изкарат страха на братята от "Оозма Капа" в Университета за таласъми е легендарното плашилище декан Сухарска, която ще чуем с гласа на Тамара Войс. За сериозната крилата преподавателка има таласъми плашилища, които заслужават вниманието ѝ, и всички останали таласъми, които на практика не съществуват за нея.

 

 

Чети и: Чудовищно съперничество в "Университет за таласъми"

 

 

Режисьор на приключението "Университет за таласъми" е Дан Сканлън ("Колите"), а продуцент е Кори Рей ("В небето", "Феноменалните", "Таласъми ООД"). Музиката е дело на новоприетия в рокендрол Залата на славата и носител на множество награди Ранди Нюман ("Таласъми ООД", "Играта на играчките 3").

 

 

Официалната премиера на "Университет за таласъми" у нас е на 21 юни 2013 г. в кината на 3D и 2D.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV