Създателите на "Колите" пускат "Самолети"

 

Веселата  анимация ще се спусне на 6 септември

 

 

"Самолети" e новата анимационна комедия от създателите на хитовия филм "Колитe". Лентата ни въвежда в рискования и вълнуващ свят на владетелите на небесата. Големи, малки, спортни, бойни, състезателни и дори селскостопански самолети обитават небето над целия свят – от Мексико до Индия и Далечния север.

 

 

В  изпълнената с екшън и приключения 3D анимационна комедия главната роля е отредена на Дъсти - самолет от малко градче с мечти да се състезава с асовете високо в небето. Kонструкцията на Дъсти не предполага конкурентност при подобно състезание, а и той се бои от високото, затова се обръща за помощ към Скипър, който е авиатор във флота. Скипър помага на Дъсти да се  подготви и да се изправи срещу Рипслингър - настоящия шампион в състезателната лига. Куражът на Дъсти е поставен на сериозно изпитание, когато той се устремява към висини, каквито не е и сънувал, че е възможно да достигне, а неговата смелост го превръща  в истинско вдъхновение за смаяния свят.

 

 

 

 

В стремежа си да предадат с максимална достоверност динамичния свят на авиацията, екипът, създал "Самолети", използва като консултанти истински пилоти. С тяхна помощ създават всички детайли около състезанието "Криле около света", в което главният герой Дъсти се изправя срещу световния състезателен елит.

 

 

Чети и: Травма "изпраща" Джош Боуман в Холивуд

 

 

В допълнение, те записват и използват във филма истинските звуци на селскостопански самолет, какъвто е Дъсти, няколко стари двуплощници, сaмолет с два двигателя и военни F-18 за сцените с излитащите от самолетоносач изтребители Ехо и Браво. Любопитна подробност около тези двама герои е, че за озвучаването им гласовете си дават Антъни Едуардс и Вал Килмър, които за първи път работят заедно след легендарното си участие в "Топ Гън".

 

 

 

 

Режисьор на "Самолети" е Клей Хол, трето поколение запален авиолюбител.

 

 

Премиерата на "Самолети" в кината у нас е на 6 септември 2013 г. на 3D.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV