Показаха новите герои в "Хобит: Пущинакът на Смог"

 

Персонажите на Еванджелин Лили и Люк Евънс в първия трейлър на филма

 

 

Еванджелин Лили и Люк Еванс са новите лица, които се появяват в дългоочаквания първи трейлър на "Хобит: Пущинакът на Смог",  втория филм от трилогията „Хобит“ под режисурата на носителя на „Оскар“ Питър Джаксън. Най-голямата опасност, срещу която ще се изправят Билбо и неговите спътници, е драконът Смог, завладял съкровищата на Еребор и прогонил джуджетата от техните земи. Бенедикт Къмбърбач е актьорът, на когото е поверена ролята на Смог, но освен няколко кадъра в края на трейлъра, детайлите около неговия екранен образ  са все още забулени в тайна.

 

 

 

Героинята на Еванджелин Лили, войнът - елф Тауриел, беше представена тази седмица на страниците на сп. Entertainment Weekly. За снимките на ХОБИТ: ПУЩИНАКЪТ НА СМОГ актрисата споделя, че е трябвало да се упражнява да върви, говори и разбира се, да се бие като елф. „Освен уроците по стрелба с лък, бой с ками и с триметрови орки, трябваше да усвоя и eзика на елфите, както и неутрален (без никакъв акцент) английски за репликите ми на английски." Като добави упражненията по движене и жестикулиране като елф, Лили изчислява, че е прекарала "четири пъти повече време в подготовка, отколкото в същинско снимане."

 

 

Тауриел не съществува в романа, а е създадена от Питър Джаксън и неговата съпруга и копродуцент Фран Уелш, за да разшири света на Елфите от Мраколес и да внесе известен баланс в доминирания от мъжки герои сюжет. Името ѝ означава „дъщеря на Мраколес“.

 

 

Ето какво допълва Еванджелин Лили за героинята си: "Тя е леко безразсъдна и напълно безмилостна и не се колебае да убива. Тауриел е капитанът на Елфската стража. Тя е Горски елф, което означава, че е от много по-нисък ранг в сравнение с елфите, които всички познаваме от "Властелинът на пръстените". Няма същия статут като Арвен или Галадриел, или Елронд, или Леголас, стои много по-ниско. Може да се каже, че тръгва срещу обществения ред на елфите.“

 

 

 

 

Люк Евънс има значителен опит с епичните мегапродукции от участията си в „Сблъсъкът на Титаните“, „Робин Худ“, „Тримата мускетари“ и „Война на боговете“, но най-широка популярност придоби с ролята на злодея Дейвид Шоу в „Бързи и яростни 6“. Роденият в Уелс актьор ще се превъплъти в образа на Бард Стрелеца. Бард е пазител на езерния град Есгарод, който повежда  защитата на града от дракона Смог и има ключова роля в по-нататъшното действие.

 

 

 

 

Грандиозната трилогия, екранизиция по романa „Хобит“ на Дж. Р.Р. Толкин с режисьор Питър Джаксън, проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, отдавна  завладяно от дракона Смoг. Действието се развива в Средната земя 60 години преди събитията във „Властелинът на пръстените“, а сценаристи отново са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс.

 

 

Във втория филм от трилогията „Хобит“ ще видим отново Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Анди Съркис, Хюго Уейвинг, Ричард Армитидж и други актьори, които участваха в „Хобит: Неочаквано пътешествие“.

 

 

Чети и: Зрителите избират филма във "Великият понеделник"

 

 

„Хобит: Неочаквано пътешествие“, който излезе по кината през декември 2012 г., премина границата от 1 млрд. щ. долара в глобален мащаб и стана 15-ия член на Клуба на милиардерите. Вторият филм от екранизацията по романа на Дж. Р.Р. Толкин - Хобит: Пущинакът на Смог, е с българска и световна премиера 13 декември 2013 г., а последният филм от трилогията - „Хобит: Дотам и обратно“ ще излезе по кината на 17 декември 2014 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV