Още една съдийка става коментатор в БНТ

 

Павлета Рашкова ще краси екрана с Християна Гутева

 

 

Още една дама, избрала за своя професия футболното съдийство, ще коментира мачове в ефира на БНТ. От тази събота до 30 юни националната телевизия ще излъчи ексклузивно 16-те мача от турнира за Купата на конфедерациите в Бразилия.

 

 

22-годишната професионална съдийка по футбол Павлета Рашкова ще се присъедини към колежката си Християна Гутева в студиото на БНТ, за да коментира отсъжданията на реферите в срещите между Бразилия, Испания, Япония, Мексико, Уругвай, Таити, Италия и Нигерия.

 

 

Християна вече има опит като телевизионен коментатор, тъй като бе част от екипа на БНТ при отразяването на Европейското първенство по футбол през 2012 г. Тя е родена в Габрово, а в момента учи в НСА "Васил Левски". Била е активен състезател по лека атлетика. Кариерата ѝ на футболен рефер започва още когато е на 16 години. В края на 2010 г. става ръководещ съдия.

 

 

 

 

Другата дама, от която зрителите на БНТ ще могат да чуят компетентни коментари относно съдийството - Павлета Рашкова, е на 22 години, от Стара Загора. Със съдийство се занимава от 2007 г., има вече над 250 мача. "Страстта ми към футбола започна отдавна, още когато бях в 3-4-ти клас – тогава скришно обличах съдийските екипи на баща ми", казва Павлета.

 

 

Чети и: Страшни изпитания в "Черешката на тортата"

 

 

Християна ще е гост в студиото за откриването на турнира - на 15 юни, когато от 22:00 ч. е мачът Бразилия - Япония. Водещи ще са Никола Ибришимов и Антония Близнакова, а коментатори - Ивайло Ангелов и Георги Славчев.

 

 

В неделя е ред на Павлета, която ще проследи срещата Мексико - Италия от 21:00 ч. Тогава Радостин Любомиров и Антония Близнакова ще са водещи на студиото, а мача ще коментират Никола Ибришимов и Валери Генов.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV