Премиера: Най-добрата оферта

 

Новата лента на Джузепе Торнаторе излиза на екран 26 юли

 

 

Филм за изкуството на любовта и за любовта като произведение на изкуството, "Най-добрата оферта" е новата творба на майстора Джузепе Торнаторе, за която отново си партнира с гениалния композитор Енио Мориконе. Роденият в Палермо режисьор е носител на "Оскар“ за чуждестранен филм за превърналия се в кинокласика "Ново кино "Парадизо". Сред най-успешните и обичани негови филми у нас са също "Малена" и "Легенда за пианиста".

 

 

В новата си лента, на която отново е и сценарист, Торнаторе привлича талантливия австралиец Джефри Ръш ("Карибски пирати", "Речта на краля") за ролята на Върджил Олдман - самотник, отдаден на изкуството и колекционерството. Негови екранни партньори са Доналд Съдърланд ("Игрите на глада", "Италианска афера"), холандката Силвия Хьокс, която печели награда за изгряваща млада актриса на Берлинале 2011, и Джим Стърджис ("Облакът Атлас", "Винаги в същия ден").

 

 

 

 

В "Най-добрата оферта" Върджил Олдман (Джефри Ръш) компенсира нежеланието да се обвързва с други хора, особено  жени, с упорита работа като търговец на антики, от която е почти обсебен. Никога през живота си той не е изпитвал близост към друго човешко същество, дори към единствения му приятел Робърт - млад, но талантлив реставратор на механични устройства от различни епохи.

 

 

В деня, в който навършва шестдесет и три, Върджил получава телефонно обаждане от млада жена (Силвия Хьокс), която го моли за съдействие при оценката и продажбата на семейни произведения на изкуството. Съгласявайки се да направи оглед и опис на антиките, Върджил си уговаря среща с нея, на която тя така и не се появява. Неведнъж, провокиран от нейното несериозно отношение, Върджил се изкушава да се оттегли от ангажимента, който все повече му изглежда като обикновена и досадна бъркотия.

 

 

 

 

При всеки опит мистериозната млада жена, затворена в собствения си натрапчив свят от зависимости, успява да го убеди да продължи. Неочаквано и за самия него, тя обсебва мислите му. Животът му приема още един обрат, когато приятелят му Робърт (Джим Стърджис) го обнадеждава и му показва, стъпка по стъпка, как да спечели сърцето ѝ. Запленен от тази интригуваща игра, Върджил скоро се отдава на страстта, която ще преобрази монотонното му съществуване завинаги.

 

 

Чети и: Премиера: Човек от стомана

 

 

Енио Мориконе има дългогодишно и непрекъснато сътрудничество с Торнаторе, за когото е създал едни от най-вълнуващите си творби през последните 25 години. През 2007г. Мориконе получава за "великолепния си и разностранен принос към изкуството на филмовата музика" почетна награда "Оскар". Той създава саундтрака към "Най-добрата оферта" четири години след последната му филмова композиция за "Баария", отново филм на Торнаторе.

 

 

Премиерата на "Най-добрата оферта" у нас е на 26 юли в кината.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV