Карл Велики – Митът

 

Премиера по Viasat History

 

 

Човек от плът и кръв, владетел, приел еднакво и порока, и вярата, смятан от мнозина за баща на Европа. Вълнуващата документална драма Карл Велики - Митът пресъздава драматичния, бурен и страстен живот на най-великия средновековен император.

 

 

Включващ 350 компютърно генерирани кадри, сложни батални сцени и въвеждане дори в най-интимните сфери на живота на императора, този сериал от три части разкрива живата панорама на живота през Средните векове и е завладяващо пътешествие назад във времето към люлката на европейската цивилизация.

 

 

 

 

Досега всичко известно за живота на Карл Велики бе на основата на написаното от придворните му хроникьори, които не са имали друг избор, освен да го славославят.

 

 

Чети и: Ще има втори сезон на "Демоните на Давинчи"

 

 

Едва новите проучвания и модерните методи на разследвания, дали подробности за живота му, промениха представата за императора, която поколения имаха за владетеля на франките. Тези факти свидетелстват за тъмната страна на един владетел, дължащ успеха си на безскрупулната бруталност и политическите интриги, които лъсват наяве в този безкомпромисен портрет на мъжа, създал една империя, определяща с културата си не само обществото на своето време, но и култура, която бележи и днешния ден.

 

 

"Карл Велики – Митът" (вторник, 9, 16 и - 23 юли, от 21,00 ч.)

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV