Евро 2012 на живо по БНТ

Eкип БНТ

 

8 юни до 1 юли БНТ е футбол

 

 

Днес на официално събитие в комплекс „Спортна София” в Борисова градина БНТ откри Европейското първенство по футбол с мач между отборите на БНТ и United Media Team. По време на събитието бяха представени водещите на спортните студия, коментаторите и кореспондентите, както и съдържанието на студийните програми.

 

 

Приятелската среща завърши с равен резултат 4:4, но след дузпи в края на мача победител стана отборът на United Media Team, а капитанът Найден Тодоров от в. „24 часа” получи специална статуетка.

 

 

Програмата на Евро’2012 по БНТ

 

 

Мачовете от финалите на европейското първенство по футбол УЕФА „Евро-2012” от 8 юни до 1 юли се завръщат в БНТ за първи път след 2004 година и 2 години след предаванията на „Мондиал 2010”, които постигнаха рекордно високи рейтинги.

 

 

Всичките 31 срещи за първи път ще бъдат показани на живо – 27 по БНТ1, 4 /от едновременните мачове в третия кръг на груповата фаза/ по БНТ 2 и целият комплект от двубои – в новата спортна интернет-страница на медията.

 

 

Допълнителната студийна програма към мачовете е цели 55 часа и е разделена по пояси: сутрин от 7:30 до 8.00 часа – „Днес на Евро-2012”, следобед – два часа преди началото на първи мач за деня - „Фензона прогнози”; студийна опаковка на мачовете  с начален час 19:00 ч. и 21:45 ч. /те ще бъдат разделени от кратка емисия „По света и у нас”/, както и късен вечерен модул – от 23:50 „Фензона в полунощ”.

 

 

Поради бюджетни ограничения през първата фаза телевизията праща коментатори на стадионите само на осем ключови сблъсъка от 24-те групови мача: Полша-Гърция, Холандия-Дания, Германия-Португалия, Испания-Италия, Франция-Англия, Холандия-Германия, Португалия-Холандия и Англия-Украйна. Четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се покрият изцяло от мястото на събитието.


 

Още Кино & TV