"Мостът" с глобална премиера на 15 юли

 

Драматичният сериал е със специалното участие на номинирания за Оскар Демиан Бичир и Даян Крюгер

 

 

FOX Crime ще зарадва любителите на драматичните сериали с оригиналната си продукция "Мостът".  Премиерата за българските зрители ще бъде в понеделник, 15 юли, от 20:50 часа. Тринайсетте епизода от първия сезон на сериал ще се излъчват всеки понеделник от 20.50 часа в ефира на FOX Crime.

 

 

"Мостът" е криминален трилър, чието действие се развива в наши дни и се фокусира върху обтегнатите отношения на границата между САЩ и Мексико. Американска съдийка, известна с антиимиграционните си възгледи, е намерена мъртва на моста, свързващ Ел Пасо и Хуарес. Соня Крос (Даян Крюгер) от полицейското управление в Ел Пасо трябва да си сътрудничи с мексиканския си колега от полицията на щата Чиуауа, Марко Руис (Демиан Бичир).

 

 

Двамата полицаи имат единна цел – да заловят сериен убиец, действащ и от двете страни на границата. Марко е наясно с непочтените практики, съпътстващи мексиканското правосъдие. Полицията, за която работи, постепенно отстъпва под натиска и настояванията на престъпния картел. Въпреки това обаче, Марко е един от последните честни хора в управлението. Той е чаровен, но и хитър и е готов на всичко, за да получи онова, което иска. Това не се нрави на Соня, която страда от Синдрома на Аспергер и стриктно спазва правилата и установените процедури. Прямотата и безпардонността ѝ подклаждат непримиримия ѝ стремеж към истината. Случаят бързо ги увлича в поредица убийства на границата, която вече е завладяна от незаконна емиграция, трафик на наркотици, насилие и проституция.

 

 

През последните години Fox International Channels (FIC) въвежда глобална екранна стратегия и е първата и единствена група международни канали, която пуска телевизионни сериали и предавания в над 120 държави едновременно с премиерата им в САЩ. FIC е стратегически партньор в проекта и съинвеститор. Медийната компания харесва шведско-датския формат и решава да създаде телевизионната продукция по европейски тертип преди почти две години. След успешните преговори с Шайн Америка, международните права върху сериала са уредени.

 

 

Чети и: Два нови канала на AXN за България

 

 

"Мостът" се нарежда до "Живите мъртви" и "Демоните на Да Винчи" като една от глобалните инициативи в програмата на FIC. Трите продукции са част от нарастващия дял на FIC в глобалното  разпространяване на оригинални програми. "Мостът", "Демоните на Да Винчи" и "Живите мъртви" илюстрират стремежа на компанията да предостави на зрителите по целия свят изключителни телевизионни предавания, които са нестандартни, различни, интелигентни и нетрадиционни.

 

 

Изпълнителните продуценти Мередит Стийм и писателят, телевизионен сценарист и продуцент Елууд Райд адаптират "Мостът" за американския екран от хитов сериал със същото име, чието действие се развива на границата между Дания и Швеция. Продуценти на оригинала са Филмланс, част от Шайнс Груп, и датската Нимбус Филм Продъкшън

 

 

В "Мостът" участват още Тед Ливайн, Анабет Гиш и Томас Райт, както и Матю Лилард като гостуващ актьор. Пилотният епизод е режисиран от Герардо Нараньо. Изпълнителни продуценти на "Мостът" са Карълайн Бърнстайн от Шайн Америка и Ларс Бломгрен от Филмланс. Сериалът ще се разпространява от Шайн Интернешънъл.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV