Саня Армутлиева става съдия в X Factor

 

Съзтезателите ще оценява и Велизар Соколов – Заки

 

 

22 години – точно толкова Станислава Армутлиева – Саня е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс. Време, в което работата ѝ с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

 

 

С дългогодишния си опит в музикалната индустрия, тя е човекът, който ежедневно се изправя пред предизвикателството да търси онези качества, които превръщат обикновения човек в звезда.

 

 

Компанията, която тя ръководи, е продуцент на много от музикантите в България – сред тях и победителя и финалистите от първия сезон на X Factor – Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Сани Алекса. Саня е работила и работи с най-големите световни мейджъри в звукозаписната индустрия като Sony Music, Universal Music и EMI. През последните години Вирджиния Рекърдс е важна част от организацията на музикални събития като концертите на AC/DC, Bon Jovi, Rammstein, Joe Cocker, Sonisphere Festival и Sofia Rocks.

 

 

Доказан лидер и утвърден професионалист, Саня неведнъж е споделяла, че е безкомпромисен перфекционист във всичко, което прави. Такава ще бъде и като съдия във втория сезон на музикално шоу №1 в света X Factor – защото знае как се създават звезди и безпогрешно разпознава потенциала в тях още преди да са изгрели.

 

 

22 години ръководиш една от най-големите и успешни музикални компании в България. Сега ставаш част от музикално шоу №1 в света – с какви очаквания приемаш това предизвикателство?щ

 

 

Очаквам нещо ново, различно и много вълнуващо. Търсим онези хора, които ще изведат  българската музика на едно съвсем ново ниво през следващите години.

 

 

Каква е ролята на продуцента в изграждането на един успешен артист?

 

 

Продуцентът също трябва да съчетава много таланти, за да бъде успешен. Той трябва да има безпогрешен нюх, за да открие хората, които сцената ще заобича, и да им създаде най-добрата среда, за да се развихрят в това, в което са добри. Той трябва да познава музикалния контекст, така че да насочи способностите на артиста в най-добрата за него посока. Продуцентът трябва да създаде и най-добрия екип, който да се сработи в името на артиста. Разбира се, трябва да е и достатъчно смел, за да рискува в много отношения, защото рецепти за успех не съществуват.

 

 

Трите най-важни качества, които трябва да притежава истинският X Factor?

 

 

Вокален талант, инстинкт за сцената и публиката и стабилен характер.

 

 

 

 

Като съдия и ментор в шоуто, ще имаш отговорната задача да мотивираш и вдъхновяваш младите таланти. Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?

 

 

Че едно от най-важните умения е да не се уморяваш да учиш и че ако искаш кариера, трябва да си екипен играч.

 

 

А какво би ги посъветвала никога да не правят в шоу бизнеса?

 

 

Да загубят представа кои са и какви усилия стоят зад всеки техен успех.

 

 

Момчета, момичета, дуети или 25 + - на коя категория искаш да бъдеш ментор?

 

 

От всяка една категория може да изскочи интересен и характерен артист. Ще подходя с любопитство към всички, с които ми се падне да работя, и ще се постарая да извадя най-доброто от всеки един член на отбора.

 

 

Различават ли се по нещо българските изпълнители от  световните – по-амбицирани ли са, предвид ограничените възможности на нашия пазар или точно обратното?

 

 

Артистите навсякъде по света имат свои специфики и се различават едни от други, така както и публиката. Да се превърнеш в звезда в собствената си държава е мечта на много хора и изобщо не е лесна задача. Всеки, който е готов да покаже амбиция да успее именно на нашия сравнително малък пазар, е специален. Такива хора ще получат и моето „ДА” в X Factor.

 

 

Чети и: "Престъпления без граници" с премиера на 14 октомври

 

 

Кой изпълнител (световен или български) е успял истински да впечатли Саня Армутлиева?

 

 

Всички онези, които не са пожертвали идентичността си в името на очакванията и наложените модели, и точно затова са станали свръх успешни. Успяват да бъдат себе си и в същото време да са обект на желание на милиони хора. 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV