Изумителните способности на човешкия мозък

 

Силни заглавия от есента по National Geographic Channel

 

 

Тази есен National Geographic Channel изследва способностите на човешкия мозък. Документалният канала ще предложи на българската публика няколко премиерни заглавия - филмът в три части "Ейпмен", едночасовите предавания "Умопомрачително!" и "Жокер", както и 12-те епизода на втория сезон на поредицата Brain Games.

 

 

"Новите поредици и филми изследват функционирането на мозъка и тялото. Визуализацията се постига чрез експерименти с ума и интерактивни трикове, които стряскат окото и тревожат сетивата. Ще има удивителни разкрития, хумор и много чиста наука”, разкрива Хамиш Микура, изпълнителен вицепрезидент на National Geographic Channel International.

 

 

Документалният мини сериал “Ейпмен” проследява връзката между човешкото и маймунското поведение. Това се случва с помощта на Питър Елиът, чиято кариера в Холивуд доказва, че успешно е играл роли на маймуни и примати. Зрителите ще научат по какъв начин  офис структурата може да копира йерархията в света на приматите и алфа мъжкия и защо хората имат нужда да бъдат приети от своите равни.

 

 

“Умопомрачително!” изследва доколко подсъзнателното контролира тялото ни. Телевизионният журналист Робърт Люелин онагледява процесите с объркващи съзнанието експерименти, трикове със скрита камера и тестове, приложими дори в домашни условия. “Умопомрачително!” разкрива много процеси, които са извън нашия съзнателен контрол.

 

 

 

 

В "Жокер" професионалният маг Дръмънд Мъни-Каутс демонстрира фокуси и игри с карти и разкрива как и защо действа заблудата. Той кръстосва континенти, за да изследва тайните на сложната игра на карти и да разобличава популярни измами и трикове. Дръмънд обменя методи с някои от най-великите картоиграчи измамници, майстори и професионалисти, проучва психологията и техниките им и изпитва собствените си умения.

 

 

Първият сезон на "Brain Games" е най-успешният телевизионен продукт на National Geographic Channel за Съединените щати. Първите два епизода са гледани от рекордните милион и половина американци. Новите 12 епизода на "Brain Games" разкриват функциите на човешкия мозък с интерактивни игри и експерименти на улицата или у дома. Водещият на поредицата Джейсън Силва – млад американски философ и телевизионно лице - напътства с чар и загадъчна усмивка в лабиринта на сивото вещество с помощта на авторитети в сферата на когнитивните науки, неврологията и психологията.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV