Времето, което промени света

 

Премиера по Viasat History

 

 

Смятаме, че сме господари на собствената си съдба, че нашият живот е резултат на премислени избори, решения и целенасочени планове. Но майката Природа ни изпраща неконтролируеми и напълно непредсказуеми сили, които влияят върху човешката раса.

 

 

Историята ни учи, че от природата зависят не само продажбите на кремовете и плажните масла против изгаряния, но и важни исторически моменти, променили света до такъв, какъвто го познаваме днес. От катастрофата на "Хинденбург" до трагедията със совалката "Чалънджър" сериите ни развеждат през историята и ни показват колко малко е нужно да промени успеха в падение и как животът и смъртта често зависят от любимата тема на всеки изискан разговор - времето.

 

 

Защо "Титаник" се сблъсква с айсберг в една напълно спокойна нощ? Как климатичните условия спасяват столицата на САЩ? Може ли „изчезналото” слънце да е причината за падането на Римската империя? Как може една мъгла да е причина за правителствена реформа?

 

 

Чети и: bTV пуска кулинарно шоу

 

 

Да не забравяме и войните, които времето обявява на цяло едно население и понякога го заличава напълно от лицето на Земята. Във всеки епизод на тези забележително увлекателни серии ще видите кадри на невероятни природни бедствия и драматични възстановки, ще чуете изумителни мнения на експерти, които ще ви разкрият как историята ни е била "написана" от климата и как капризите на времето продължават да влияят върху нас и днес.

 

 

Това не е прогнозата за времето за деня, а времето, което промени света! Не пропускайте и кадър от този сериал! Гледайте по Viasat History!

 

 

Времето, което промени света - 16-и септември – 14 октомври, от 21,00 часа.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV