Спартак: кръв и пясък

 

Премиера по AXN Black

 

 

Зрителите на новия канал на Sony Pictures Television (SPT) Networks AXN Black, който застава на мястото на AXN Sci Fi, ще имат възможността да се насладят на зрелищния сериал, посветен на най-известния гладиатор в историята на човечеството - „Спартак: Кръв и пясък”.

 

 

Откъснат от родната си земя и жената, която обича, Спартак е осъден в бруталния свят на напоената с кръв арена, където жестоките убийства са забавление от най-висока класа. Но не всички битки се водят на пясъка. Коварството, корупцията и интимните удоволствия постоянно изправят Спартак пред изпитания. Той трябва да се бие за да оцелее, да се сприятели с враговете си и да бъде дипломатичен, в този нов за него свят на насилие, секс и славолюбие.

 

 

Той ще бъде привлечен от властта и измъчван от желанието за мъст.  Но неговата страст ще му даде сили да преодолее всяко препятствие, в тази модерна и лишена от морални задръжки приказка за смърт, чест и издръжливост. За да оцелее, Спартак трябва да стане нещо повече от мъж. Повече от гладиатор. Той трябва да стане легенда!

 

 

Ролята на Спартак се изпълнява от родения в Уелс модел и актьор Анди Уитфийлд, който на 11 септември 2011 г., след 18 месечна битка, почина от рядка форма на рак на лимфните възли. Само 39 годишен, в разцвета на силите и кариерата си, Анди Уитфийлд остави след себе си ярка следа и образът на един Спартак, който феновете дълго ще помнят.

 

 

Другата звезда в актьорския състав на „Спартак: Кръв и пясък” е Джон Хана, в ролята на Батиат, собственикът на Спартак. За разностранния талант на британеца свидетелстват многобройните му роли както за киното, така и за малкия екран. Една малка част от филмите с негово участие са: „Четири сватби и едно погребение”, трите части на „Мумията”, „Плъзгащи се врати”, „Последният легион”, „Урагана”. Многобройните му роли в телевизионни продукции включват „Наричана още”, „Щети”, „Елементарно, Уотсън”, „Поаро” и  много други.

 

 

 

 

Ориентиран повече към мъжката аудитория, AXN Black ще представи на зрителите си премиерни риалити предавания като „Черно злато”, „Месоядци” „Луди готвачи”, „Царете на боклука”, „Дървосекачи”, „Спасител на авто къщи”, „Най-великият ловец на патици”, „Хванат на местопрестъплението”,  премиерни документални предавания като „Тест драйв”, „Истории за конспирации”, също както и класическите научно фантастични сериали „Фарскейп”, „Ентърпрайз”, „Стар Трек”. AXN Black ще завърти повторения на излъчената премиерно през април оригинална продукция на SPTI „Ханибал”, също както и на мини сериала по действителен случай „Хатфийлд и Маккой”.

 

 

В програмната схема на AXN Black няма да липсват и хитови заглавия от игралното кино като „Блек Хоук”, „Плащане в натура” и други.  

 

 

Чети и: Гергана Стоянова ще води вече по TV7

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV