Премиера: Загадки в музея

 

Невероятните истории на експонатите идват по Viasat History

 

 

Нека тръгнем на пътешествие в миналото на Америка като разгледаме какво ни е завещало то. Музеите са сгради, в които американците са избрали да съхраняват паметни неща от събития, които смятат за важни в историята на страната си - история, която изобилства от скандали, загадки, убийства и интриги. Всеки от музеите съхранява стотици и даже хиляди забележителни находки и впечатляващи експонати, запечатали съдбовни моменти и написали историята на страната.

 

 

Водещият Дон Уайлдман е пропътувал до различни краища на Америка, за да види и разкрие за нас едни от най-интересните и най-загадъчни предмети, намиращи се в музеите на САЩ днес. Макар суровото време да е отнело от блясъка им, тези предмети не са изгубили от своята мощ – могат да разкажат съсипващи репутацията слухове, да внушат митове за величие или да намекнат за засекретени тайни. Дневник от арктическа експедиция, гигантски камък, помнещ схватката на гиганти, или футуристична къща, която едва не променя света - всеки от тези знаменателни експонати крият история, която може да ни каже много за това кои сме ние и какво ни е направило такива.

 

 

 

 

Сериите обхващат широк диапазон от теми, разкриват множество музеи, тематично посветени на богата гама от популярни и занимателни идеи и герои: от тайни шпиони до хладнокръвни убийци, от динозаври до паранормални явления, от Дивия Запад до Студената война. Сериалът изважда на светло едни от най-дълго неразгадаваните загадки, които и до днес владеят съзнанието на зрителите, както и малко познати епизоди от историята, които никога досега не са били показвани на малкия екран.

 

 

В Загадки в музея, отключваме архивите на най-големите музеи на Америка и караме безмълвните експонати да говорят. Всяка минута от сериала отвежда зрителя на спиращо дъха и в много случаи шокиращо пътешествие в миналото на Америка, което е останало безвъзвратно запечатано в тези невероятни предмети от витрините и подземията на музеите.

 

 

Чети и: Дами избират главните герои в "Марс и Венера"

 

 

Зад всеки невероятен експонат се крие нова легенда, нова тайна, която очаква да бъде разкрита – това са Загадки в музея! Не пропускайте и минута от поредицата. Само по Viasat History! Всяка събота, от 30 ноeмври до 15 февруари, от 18.00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV