Деси Тенекеджиева продуцира документални филми

 

Спирка Европа: София 2019

 

 

От началото на отминалото лятото, Деси Тенекеджиева и нейният екип работят върху много интересна документална филмова поредица - "Спирка Европа: София 2019". Деси е продуцент и режисьор на 19-те късометражни ленти за едни от най-важните културно-исторически обекти в столицата, а оператор е майсторът на камерата - Александър Моллов.

 

 

Кратките рекламни филми представляват своебразен информационен гид за богатото историческо минало на града. Целта е те да концентрират вниманието на жителите и гостите на София към едни от вечните ѝ символи. Всеки филм съдържа богат видео и снимков материал с ефекти, анимация и е озвучен от актьора Атанас Сребрев.

 

 

 

 

Продължителното историческо изследване е направено от екип млади историци, под ръководството на археолога Васил Тенекеджиев - докторант към историческия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Консултант на проекта е известният историк Атанас Димитров, ръководител на екипа, създал 3D възстановката на Антична Сердика.

 

 

Окончателният сценарий Деси Тенекеджиева финализира с Румен Цонков, арт директор е Мариета Ценова, а аниматор - Мина Милева.

 

 

Филмите от „Спирка Европа: София 2019” ще са готови в края на месец октомври, а официалната им премиера ще бъде на 9-ти ноември.

 

 

Чети и: Премиера: Загадки в музея

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV