Героите на Том Кланси оживяват в нова лента

 

Гледаме Крис Пайн и Кийра Найтли в главните роли на "Джак Райън: Теория на хаоса"

 

 

Джак Райън, легендарният герой на вече покойния писател Том Кланси, се появява отново на голям екран в екшън трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса", който проследява как започва шпионската кариера на популярния едноименен персонаж от романите на Кланси. Ролята на Джак Райън е поверена на актьора Крис Пайн, познат от новата кинопоредица „Стар Трек“ и комедията „Шпионски игри“, а негови екранни партньори са Кийра Найтли, Кевин Костнър и Кенет Брана, който е и режисьор на филма.

 

 

Във филма заварваме Джак Райън (Крис Пайн) във времето преди да постъпи в ЦРУ, когато все още работи като финансов анализатор на Уолстрийт. Той е вербуван от агент на ЦРУ (Кевин Костнър), за да разследва глобалния финансов тероризъм. Когато се разкриват поредица от събития, които заплашват да потопят икономиката на САЩ, Джак е принуден да напусне удобното си място пред компютъра, да замине за  Москва и да се изправи срещу руски бизнесмен (Кенет Брана), който стои зад всичко.

 

 

 

 

През годините Джак Райън е вдъхновявал и други екранизации по романите на Том Кланси, като първата от тях е филмът „На лов за червения октомври“ от 1990 г. с участието на Алек Болдуин, а последната „Всички страхове“ от 2002 г., където в ролята влиза Бен Афлек.

 

 

Чети и: Деси Тенекеджиева продуцира документални филми

 

 

Харисън Форд е друг актьор, с когото всички свързват телевизионния образ на агента от ЦРУ Джак Райън. Първото му участие е през 1992 г. в телевизионната адаптация „The Secret World of Spying“, а през 2008 г. е последното му участие - в „President Hollywood“.

 

 

Световната и българска премиера на „Джак Райън: Теория на хаоса“ е през януари 2014 г. в кината.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV