Научно-фантастичният "Sunless" със софийска премиера

 

22 октомври, 20:00 часа, Studio 5

 

 

Първият български научно-фантастичен филм от много години насам, номинираният в категория за най-добри български игрални филми на фестивала INthePALACE 2013, "Sunless" с Китодар Тодоров в главната роля, ще има софийска премиера на лайв издание на Кинематограф в Студио 5 на 22 октомври (понеделник) от 20:00 часа.

 

 

Действието в късометражния филм се развива през 2362 година на колония в далечния край на галактиката, където работниците живеят в мръсни подземия при тоталитарен режим, наложен от самоизбрала се за президент до живот зла диктаторка. Героят на Китодар, без да иска става враг на режима, когато при прането една от буквите на пропагандния му тишърт пада, превръщайки надписа в обида към властта.

 

 

Филмът е продуциран от Борислав Пенчев, който също е и оператор, а сценарист и режисьор е Тео Чепилов, известен с работата си по създаването на сериали като "Под прикритие", "Стъклен дом" и "Домашен арест". Освен Китодар Тодоров в "Sunless" играят Малин Кръстев и телевизионният водещ Кирил Христов, а музиката е на най-добрия български дръм-енд-бейс продуцент – Валери Шолевски - Ogonek. Костюмите и декорите са дело на Марина Червенкова, специалните ефекти на Петър Петров, а монтажист на филма е Бохос Топакбашиян.

 

 

Чети и: Героите на Том Кланси оживяват в нова лента

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV