Предстояща премиера: Съветникът

 

Един флирт може да струва твърде скъпо

 

 


Легендарният режисьор Ридли Скот и отличеният с Пулицър писател Кормак Макарти (Няма място за старите кучета) обединяват сили в кинотрилъра "Съветникът" с участието на Майкъл Фасбендер, Пенелопе Крус, Камерън Диас, Хавиер Бардем и Брад Пит. Скот и дебютанът като сценарист МакКарти, преплитат типичното остроумие и черен хумор на автора с кошмарен сценарий, в който последиците от еднократен флирт на уважаван адвокат с незаконния бизнес излизат извън контрол.

 

 

Разказан с остроумие и изпълнен с крайно насилие и патос, "Съветникът" е поучителен разказ за погрешно отношение към изкушенията на съдбата. Това е, както казва Кормак МакКарти „предупредителна история за хора, които се забъркват в нещо, което не трябва ".

 

 

МакКарти е определян като „Шекспир на Запада", а незабравимите му герои пленяват въображението на милиони читатели. След като няколко от романите му - включително "Няма място за старите кучета", "The Road" и "Тези прекрасни коне" - са адаптирани за голям екран, МакКарти изненадва всички с оригиналния сценарий "Съветникът". Героите са забележителни, обстоятелствата – тревожни, а остроумието и хуморът на МакКарти правят кошмарния сценарий още по-мрачен.

 

 

 

 

МакКарти предлага сценария на продуцентите Ник Векслер, Стив Шварц и Пола Мае Шварц – триото, което стои зад адаптация на The Road. Малко след това  Ридли Скот прочита сценария и решава това да бъде неговият следващ филм.

 

 

Скот започва да събира своя екип от редовни сътрудници, включително операторът Дариуш Волски (Карибски пирати, Алиса в страната на чудесата). Обръща се към отличения с няколко награди BAFTA художник на продукция Артър Макс (Прометей, Седем, Гладиатор) и носителката на Оскар® за костюми Янти Йетс (Прометей, Гладиатор).

 

 

Чети и: Показаха ново видео от "Хобит"

 

 

"Съветникът" е деветият съвместен проект на Макс със Скот, а Йетс работи с прочутия режисьор за осми път. Двукратният носител на Оскар®  за монтаж Пиетро Скалия, ACE (Прометей, JFK ) е в екипа на Скот за седми път, а Марк Хъфман (Прометей, Mamma Mia!) и Майкъл Костиган (Робин Худ, Мрежа от лъжи) са изпълнителни продуценти на филма, заедно с МакКарти и президентът на Scott Free Майкъл Шейфър.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV