Средната земя от "Хобит" оживява с Google Chrome

 

Пуснаха билетите за "Хобит: Пущинакът на Смог"

 

 

Вдъхновени от епичното приключение "Хобит: Пущинакът на Смог" Google канят потребителите си на уникално "Пътешествие през Средната земя" - експеримент за Google Chrome, който вдъхва живот на местата и героите, които ще видим във филмовата трилогия "Хобит".

 

 

С гласовете на актьорите, допълнителни субтитри и възможност за интеракция с картата на Средната земя, експериментът на Google Chrome дава на посетителите достъп до историята на различни емблематични места от фантастичния свят на Толкин, до информация за обитателите им и предоставя неповторимо преживяване, с което феновете могат да тестват своята съобразителност.
От днес почитателите на Средната земя могат да изследват Тролови чукари, Дол Гулдур и Ломидол. През следващите седмици до световната и българска кино премиера на филма на 13 декември ще бъдат разкрити и други места от Средната земя.

 

 

От вчера в продажба са билетите за среднощните и първите редовни прожекции на "Хобит: Пущинакът на Смог" в кина Cinema City и Арена в цялата страна. В IMAX и всички кина Cinema City на 12 декември най-нетърпеливите зрители ще могат да изживеят отново "Хобит: Неочаквано пътешествие" от 20:30 ч. и да останат в Средната земя с първата прожекция на "Хобит: Пущинакът на Смог" от 00:01 ч. на 13 декември. Първите 2 000 билета за среднощните прожекции ще бъдат придружени от колекционерски постер на "Хобит: Пущинакът на Смог".

 

 

 

 

Чети и: "47 ронини" с премиера в Токио

 

 

"Хобит: Пущинакът на Смог" е с българска и световна премиера 13 декември 2013 г., в кината на 3D, IMAX 3D и HFR. Последният филм от трилогията - "Хобит: Дотам и обратно" - се очаква по кината на 17 декември 2014 г.

 

 

Експериментът "Пътешествие през Средната земя" е разработен от North Kingdom и създателите на "Хобит". Той ще бъде реализиран на няколко етапа и ще бъде достъпен, освен за настолни компютри, и за повечето мобилни устройства. Потапяйки посетителя във въздействаща 3D графика, изградена с CSS3 и  WebGL, той е първи по рода си. Създаден е да пресъздаде впечатляващата 3D реалност на Средната земя за мобилни устройства, поддържащи WebGL за Chrome на Андроид и с висок клас графични карти.

 

 

Въпреки че WebGL не се поддържа от IOS, повечето потребители на Chrome все пак ще могат да участват в по-голямата част от пътешествието и през своите iPhones и iPads.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV