Премиера: Отчуждение

 

БГ лентата излиза на екран на 14 декември

 

 

Йоргос (Христос Стергиоглу) прекосява границата със старомодната си кола. Той е грък, на възраст над 50 години, и идва в България да купи бебе.  В багажника на колата си той е приготвил специален тайник,  в който да пренесе бебето.

 

 

В отдалечена къща в планината Йоргос, майката (Мариана Жикич), глухонемият й брат (Ованес Торосян) и акушерката чакат бебето да се роди. Раждането започва в дъждовна нощ сред разразилата се буря...

 

 

“Отчуждение” е филмова продукция на Българската Национална Телевизия. Изпълнителен продуцент на филма е Христо Живков (Ред Карпет), който е познат с участието си във филма на Мел Гибсън “Страсти Христови” и играе главна роля във филма на Саверио Костанзо “IN MEMORIA DI ME” (Берлинале 2007, Основна състезателна програма).

 

 

Главната роля в дебютния игрален филм на Милко Лазаров се изпълниява от известния гръцки актьор Христос Стергиоглу, който е познат с ролята си във филма “Кучешки зъби” (отличен с наградата Un Certain Regard, КАН 2009 и номиниран за ОСКАР за Най-добър чуждоезичен филм).

 

 

Във филма “Отчуждение” участва и Ованес Торосян, който е представител на новото поколение български актьори. Той е познат на Европейската и световна публика с ролите си във филмите “Източни пиеси” (Кан2009, награда за най-добър филм на международния кинофестивал в Токио, награда CICAE във Сараево) и “Аве” (КАН 2011, награда Златен Гепард за най-добра мъжка роля на кинофестивала в Ташкент)

 

 

Чети и: Нов поглед към героите на "Истински детектив"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV