Как функционират градовете

 

ТВ изследване на гениалните инженерни проекти, предназначени да осигурят бъдещето на големите населени места

 

 

Повече от половината от населението на света живее в градовете, а до 2050 г се очаква броят му да нарасне до две трети. Инфраструктурата на всеки град е подложена на почти непосилно натоварване, за да може да поеме постоянно нарастващия брой хора. Новата поредица на Viasat Explorer  разглежда на гениалните инженерни постижения, които позволяват функционирането на градовете по света. От слънчевите ферми в Барселона до натовареното Лондонско метро и нестихващата нужда от енергия на Лас Вегас – да видим машините, благодарение на които нашите градове функционират.

 

 

 

 

Завъртаме кранчето на душа и потича чиста вода. Купуваме храна, отгледана на другия край на света, от съседния магазин. Пристигаме направо в офиса с влак, мерто или друг транспорт. Включваме компютъра и той се захранва. Нашите градове са като огромни сложни живи организми и, също както човешкото тяло, те разчитат на своите жизненоважни органи – на своята инфраструктура: енергия, транспорт, храна, вода и сгради – да ги поддържат живи заедно с хората, които живеят и работят в тях.

 

 

Настоящата поредица изследва как функционират тези жизненоважни системи и разкрива как "тазобедрената кост се свързва с бедрената кост". Освен това проучва въздействието на непрекъснато нарастващото търсене. Необходими са по-предприемчиви нови решения, за да могат нашите градове да продължават да просперират.

 

 

 

 

Изживейте ежедневните предизвикателства с истинските герои на града – гледайте Viasat Explorer през януари, за да видите със собствените си очи!

 

 

"Как функционират градовете"– тази вечер (от 6 януари до 3 февруари), от 22:00 ч.

 

 

Чети и: Най-смешният човек на Балканите оживява по TV7

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV