Това е най-новият Франкенщакйн

 

Адам ще оживее в кината на 24 януари

 

 

200 години след шокиращата си появява на бял свят, творението на д-р Франкенщайн – Адам, все още броди по земята.

 

 

Когато се озовава насред война за съдбата на хората, Адам открива, че притежава ключа, който може да унищожи човечеството. Екшън-трилърът "Аз, Франкенщайн" е продукция на Hopscotch Features, Lakeshore Entertainment, Lionsgate и Sidney Kimmel Entertainment, написан за голям екран и режисиран от Стюарт Бийти (сценарист на G.I.Joe: Изгревът на Кобрата, Карибски пирати: Проклятието на Черната перла), адаптацията е на Кевин Грийвиу и Стюарт Бийти по комикса на Dark Storm създаден от Кевин Грийвиу (Подземен свят).

 

 

Продуценти са Том Розенбърг (Момиче за милиони, Подземен свят), Гари Лукези (Първичен страх, Момиче за милиони) и Ричард Райт (Адвокатът с линкълна, Подземен свят), Андрю Мейсън (Матрицата) и Сидни Кимъл (Смърт по време на погребение , Ларс и истинското момиче ).

 

 

Актьорският състав включва звездите Аарон Екхарт, Бил Най, Ивон Страховски, Миранда Ото, Джей Кортни и Аден Йънг като Виктор Франкенщайн.

 

 

Идеята за "Аз, Франкенщайн" се заражда в бушуващото въображение на сценариста, авторът на комикси и актьор Кевин Грийвиу. Той първи си представя в един от графичните си романи как чудовището на Франкенщайн скита из съвременен мрачен град, векове след като му е вдъхнат живот.

 

 

"Още от дете съм фен на Франкенщайн и на всички класически чудовища. Винаги съм смятал, че това фантастично създание на брилянтния учен може да бъде основа на страхотен модерен образ" - обяснява Грийвиу. "При него има дуализъм: дали е човек или е чудовище? Ето защо си помислих, че би било забавно да се развие историята от гледна точка на съществото, вместо от учения. И да го доведа в нашия свят".

 

 

Чети и: "Спасяването на мистър Банкс" по пътя към Оскарите

 

 

Lakeshore Entertainment грабват комикса и започват да издирват режисьор, който да внесе своя собствена визия към материала. Те откриват точния човек за тази задача в лицето на сценариста и режисьор Стюарт Бийти. Какво се е получило ще разбрем на 24 януари, когато лентата излиза на екран у нас.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV