Научни експерименти с хора от улицата

 

National Geographic Channel стартира поредицата "Нито едното"

 

 

Документалната поредица “Нито едното” тръгва в ефира на National Geographic Channel на 5 февруари и ще се излъчва всяка сряда от 21:55 часа. Водещ на телевизионната продукция е Тим Шоу, който предизвиква зрителите да отгатнат какъв ще бъде резултатът от невероятни експерименти, а след това обяснява научно изненадващата развръзка. Експериментите се провеждат със случайни хора на улицата и се основават на физиката и инженерната наука. Водещият Шоу прилага неконвенционалните си научни подходи, с които доказва, че светът около нас е далеч по-впечатляващ от всеки фокус или илюзия.

 

 

„Обичам науката. Стремя се да използвам познанията си, за да обясня фактите и теориите, да ги направя разбираеми и забавни. В крайна сметка искам да покажа колко впечатляващ може да бъде светът ни, докато искрено се забавлявам... Междувременно може и да взривя нещо.”, споделя Тим Шоу.

 

 

 

 

„Нито едното“ ще разкрие на българските зрители любопитни експерименти. Един от тях показва какво става, когато изсипем бутилка бърбън в кофа за лед, добавим няколко банкноти и запалим клечка кибрит. Какво си мислите, че ще се случи?

 

 

А.) Нищо, клечката ще изгасне

Б.) Бърбънът ще се запали, банкнотите ще останат непокътнати.

В.) Бърбънът ще се запали, банкнотите ще изгорят.

Г.) Нито едното

 

 

Верният отговор е… Бърбънът съдържа 40% алкохол, останалото е вода и захар. Съдържанието на кофата ще гори докато алкохолът свърши, но пламъкът няма да бъде достатъчно силен, за да изпари водата. Затова банкнотите ще останат накиснати и непокътнати. Верният отговор е Б.

 

 

Българските зрители ще научат още много интересни експерименти от документалното предаване „Нито едното”. Поредицата „Нито едното” е продуцирана от Renegade Pictures за National Geographic Channels International (NGCI) с изпълнителен продуцент Алан Хейлинг. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел „Международно съдържание”.

 

 

Чети и: FOX излъчва Super Bowl в Европа

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV