Шерлок Холмс се завръща в три нови епизода

 

AXN излъчва третия сезон на адмирирания от публика и критика филм

 

 

От 7-ми март в три поредни петъка от 21:00 ч., AXN ще излъчи третия сезон на британската телевизионна криминална драма „Шерлок” - една съвременна интерпретация на детективските истории на героя на Сър Артър Конан Дойл – Шерлок Холмс. Създатели са Стивън Мофат и Марк Гатис, а главните роли са поверени на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман.

 

 

 

 

Идеята на Мофат и Гатис за модерна версия на историите на Конан Дойл, включва възможността Шерлок да използва модерни техологии, с които да си служи в разрешаването на сложните престъпления. В ролята си на създатели на сериала всеки от тях пише сценария за една от сериите на сезон. Третата серия се пише от Стивън Томсън. „Хартсууд Филмс” продуцира сериала, който се излъчва по BBC. Снимките основно са правени са в Кардиф, но се снима и на други места. За външните кадри на дома на Холмс и Уотсън - улица „Бейкър” 221 Б, се използа северната част на улица „Гауър” в Лондон.

 

 

„Шерлок” проследява детектива Холмс, който помага на полицията и основно на инспектор Грег Лестрад (Рупърт Грейвс) в ролята си на консултант при разкриването на различни престъпления. Съквартирантът му, д-р Джон Уотсън, който току-що се е върнал от военна служба в Афганистан е дясната ръка на детектива.

 

 

 

 

Първият от трите нови епизода на "Шерлок" ни пренася напред, две години след финала на предишния сезон, когато, принуден от врага си Мориарти, прочутият детектив се самоубива. Разбира се, гибелта му се оказва инсценирана и Джон Уотсън не приема много лесно този факт! Епизодът заварва Джон и Шерлок отново заедно, изправени пред предстояща заплаха надвиснала над Лондон! Ще успеят ли двамата приятели да разрешат проблемите помежду си навреме, за да спасят британския народ?

 

 

Във втория епизот, Шерлок се изправя срещу най-голямото си предизвикателство, докато произнася реч като кум на сватбата на Джон. Оказва се, че нещата съвсем не са толкова спокойни, колкото изглеждат на пръв поглед! Смъртоносна опасност дебне наблизо, а някой може да не стигне жив до първия танц на младоженците... Шерлок трябва да благодари на шаферките, да разреши случая и да спре убиеца!

 

 

 

 

Покрай случай с откраднати писма, Шерлок Холмс попада случайно на Чарлз Аугъстъс Магнусен - мъж, който истински ненавижда! Как ще се справи с враг, роден професионалист в изнудването, който познава слабите места на всеки един член на висшето общество в западния свят, ще разберем в епизод 3.

 

 

Чети и: Калин Сърменов се завръща в Dancing Stars

 

 

Сериалът се радва на изключително позитивни отзиви, като много от критиците оценяват високо сценария, играта и режисурата. „Шерлок“ е номиниран за множество награди, сред които за наградите БАФТА и Еми, и печели някои от тях в различни категории. Сериалът е излъчен в над 180 страни.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV