Представяне на филма "Власт"

 

Идеята за руско-българската продукция се ражда след престой в ареста на режисьора  Борис Байков

 

 

Влиянието на властта върху човека изследва нов руско-български късометражен филм, който е поредната премиера на Кинематограф.
Международната продукция със сценарист и режисьор Борис Байков ще бъде представена на 21 април 2014, понеделник от 20:30ч. в Studio 5.

 

 

Филмът разказва историята на младия Антон, който изневиделица е награден с висок държавен орден без ясна причина за това. През своята творческа призма, без излишни анализи и поучения, Байков ни представя една паралелна реалност с иронично намигване към някои проблеми на държавното управление.

 

 

Историята около възникването на идеята за филма е нелепо и донякъде неприятно лично преживяване. Преминавайки покрай митинг в Москва, Борис Байков е проверен и задържан от полицията без каквато и да е причина, а след това тикнат в полицейски бус, където полицай съобщава по станцията на своите колеги "Квотата е запълнена, можем да тръгваме". След необяснимия си арест, Борис Байков се замисля какво би било ако принципа на случаен избор на хора се прилага и при други ситуации и така се заражда първоначално идеята за "Власт".

 

 

 

 

Борис Байков е роден в Търговище през 1988г. В момента е пети курс в московския институт по кинематография ВГИК, а филмът "Власт"“ е създаден като курсов проект. Досега не е снимал в България, а за ситуацията на руската кино сцена обяснява, че макар реализацията да изглежда по-лесна отстрани, всъщност отново се сблъскваш с много трудности. Филмът успешно проправя своя път през фестивали в Русия, Великобритания и България като има и спечелена награда "Гран при за най-добър филм" на "Нов Хоризонт" във Воронеж.

 

 

Чети и: Гражданска война 360

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV