Надежда Узунова вече в Нова

 

От 12 май зрителите ще я виждат като водещ на късната новинарска емисия

 

 

Надежда Узунова се присъединява към екипа на Новините на Нова и от 12 май ще води късната новинарска емисия. Зрителите ще я виждат и в ролята на репортер – близо до хората и в центъра на събитията. Като лице на късната новинарска емисия, тя ще се редува с Богомил Грозев – той ще продължи да разказва човешки истории в ролята си на репортер, като специално внимание ще обръща на зрителските сигнали в "Моята новина".

 

 

Надежда Узунова е дългогодишен кадър на Българската национална телевизия, където трупа опит през последните 10 години и минава през различни звена на журналистическата кариера. В началото работи като съдебно-криминален репортер, следват позиция "Редактор" в новинарската емисия "По света и у нас", редактор и автор в предаването "Панорама" в продължение на 5 години, а през последната година – водещ и редактор в следобедния информационен блок "Още от деня".

 

 

"Нова телевизия е най-амбициозната медия в момента", обяснява решението си да стане част от екипа Надежда. "Хъсът, с който колегите се доказват и надминават собствените си стандарти всеки ден, действително се оказва заразен – в подобен отбор се чувствам наистина предизвикана да надскоча себе си, също както колегите от Нова го правят ежедневно", допълва тя. Присъединяването на Надежда Узунова е естествена стъпка от цялостната стратегия за развитие Новините на Нова и привличането на още качествени и утвърдени кадри към екипа.

 

 

Тя е автор и на няколко документални филма, сред които „Земята на Кръстника” – за Сицилия и лицето на мафията; „На север от кризата”, посветен на европейското икономическо чудо Естония, както и „Таксим навсякъде”, отразяващ протестите в Турция през лятото на 2013 – именно тя е и специалният пратеник на БНТ в Истанбул, където отразява кървавите сблъсъци между властта и демонстрантите на площада. Умението да улавя най-важното от мястото на събитието развива и благодарение на поредица от специализации, на които е била по линия на Асоциацията на европейските обществени телевизии CIRCOM – за репортери и политически кореспонденти, за подходите при отразяване на избори, както и за същността и перспективите пред изключително модерната в момента мобилна журналистика /MoJo/.

 

 

Чети и: "Млада кръв 2" с премиера във Варна

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV