Премиера на "Тай Дзи"

 

На 3 юли в Дом на киното

 

 

Китайският майстор Фан (Шън Фей), практикуващ стила Тай Чи, живее в България тихо и спокойно. Нещата се променят, когато привлича вниманието на човек, търсещ да научи повече за тази практика – проф. Иванов (Деян Ганецовски). След като нито той, нито неговите приятели, които тренират други бойни изкуства, не успяват да победят този майстор, те стават негови ученици. Честта на техния бивш треньор Николай (Ивайло Иванов) е засегната и той предизвиква майстор Фан на двубой. Залогът е голям…

 

 

Корените на Тай Дзи са в Древен Китай, където още през XV-ти век се практикува в манастира на Шаолин, а през 80-те години на XX-ти век навлиза в западния свят, като днес е на второ място по популярност в САЩ и западна Европа след йогата. Авторите на филма виждат връзка между древната китайска традиция и българския дух.

 

 

Създаден е по-действителен случай и заснет в България с участието на един от най-добрите живи учители по-китайски бойни изкуства Шън Фей. Той е участвал като главен каскадьор в международни филмови продукции и има множество ученици в България.

 

 


Режисьорът на филма Росен Андонов е участвал в заснемането на  касовите български сериали "Под Прикритие", "Стъклен дом", "Мисия Лондон" , "Отплата" и във филмите "Абсурдистан", "Изтриване" и други.

 

 


Чети и: "Трансформърс: Ера на изтребление" чупи рекорди

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Кино & TV