"Люси" е най-касовата 2D премиера за годината

 

След впечатляващия успех в САЩ, оригиналният екшън трилър отбеляза още няколко рекорда в родните кина

 

 

След като оглави американския бокс офис миналата седмица, концептуалният екшън трилър на Люк Бесон Люси със Скарлет Йохансон в главната роля направи още по-впечатляващ старт в родните кина този уикенд. С приходи от 286 854 лв. "Люси" си извоюва челната позиция в българския бокс офис и стана най-касовата 2D премиера от началото на годината, а в общата годишна класация се нареди на трето място след „Ной“ и „Господарка на злото“. С 35 900 зрители филмът е на трето място и сред премиерите на "Юнивърсъл" в България за всички времена, след мегахитовете „Бързи и яростни 6“ и „47 Ронини“. Българските зрители категорично отговориха на въпроса, поставен от героя на Морган Фрийман във филма, "Готово ли е човечеството за Люси?".

 

 

Люси е поредният образ на силна жена, създаден от Люк Бесон. Под умелата режисура на френския виртуоз, Скарлет Йохансон се превръща в свръхчовек, който постепенно започва да използва все повече от капацитета на мозъка си, докато достига 100%. 

 

 

В началото на филма тя е обикновена млада жена, която живее във футуристичния азиатски град Тайпей. След като става жертва на отвличане, Люси се събужда с няколко плика наркотици, зашити във вътрешността на стомаха ѝ. Случайното изтичане на единия пакет в тялото ѝ отключва неподозиран капацитет на мозъка ѝ и я оборудва със сила, бързина, познания и възможности отвъд тези, които човечеството познава. Надарена със свръхпотенциал, Люси се заема със задачата да отмъсти на хората, поставили я в тази ситуация. С помощта на професор Норман (Морган Фрийман), специализиран в изследванията в областта на човешкия мозък, тя започва преследване, което ще разкрие тайни отвъд границите на познатата ни логика.

 

 

 

 

В разгара на мисията Люси открива нови хоризонти на човешките възможности, които ѝ позволяват да научи китайски за час, да контролира времето и пространството и да управлява тялото си по невиждан начин. Изтеклият в тялото ѝ наркотик отключва достъпа до много повече от онези 10 процента мозъчен потенциал, които обикновените хора използват. Така тя има възможност да разкрие тайни „отвъд границите на нашата Вселена“.

 

 

Чети и: Тихата война: битки под водата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Кино & TV