Хаселхоф срещу Берлинската стена

 

National Geographic Channel отбелязва 25-тата годишнина от падането на берлинската стена

 

 

National Geographic Channel ще излъчи едночасовия документален филм “Хаселхоф срещу Берлинската стена” на 9-ти ноември, неделя, от 20:55 часа. Премиерата на продукцията по случай 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена ще се излъчи в 171 страни на 45 езика в ефира на National Geographic Channel.

 

 

Падането на Берлинската стена и последвалият крах на комунизма в Източна Европа са най-значителните събития в периода около 1990. Дейвид Хаселхоф има уникална връзка с Берлинската стена – като известна поп звезда в Германия, той е бил поканен за представление в Берлин пред милионна публика от току що съединена източна и западна Германия. Хаселхоф пее върху разрушената бариера на Бъдни вечер през 1989.

 

 

"Търсейки свобода зад Берлинската стена, открих толкова много" споделя Хаселхоф. "Бях пряк свидетел на ужаса и болката на източно-немския народ в стремежа и борбата им за свобода. Те са вдъхновение за всички нас и съм неописуемо горд да представям тяхната история заедно с National Geographic Channel"

 

 


„Хаселхоф срещу Берлинската стена“ пренася зрителите в едно лично пътешествие назад към Берлин, проследявайки историята на Стената и срещайки се с хора, които са живели под дълбоката ѝ сянка. Филмът проследява и емоционалната връзка на Хаселхоф с Германия и Стената в ролята му на лице на поп културата. Знаковата му песен „Търсейки свобода“ (Looking for freedom) се превръща в неофициален химн на протестиращите, обединявайки изтокa и западa.

 

 

“Дейвид беше не просто свидетел на едно от най-значителните събития на 20-и век, но и създаде песен, която се превърна в саундтрак на историята. Той разкрива въздействащите истории, силата и смелостта, която демонстрират хората. Става повече от ясно защо песента на Дейвид означава толкова много за голям брой хора“ казва Саймън Янг, изпълнителен продуцент на DSP.

 

 

Дейвид Хаселхоф, по-известен с ролите си в „Среднощен ездач” и „Спасители на плажа”, издаде песен, озаглавена „В търсене на свобода” (Looking for Freedom) в годината, когато падна Берлинската стена. Тя достигна до първото място в германските поп-класации и той я изпълни пред един милион души върху Берлинската стена на най-голямото новогодишно тържество, организирано някога в Германия. Двадесет и пет години по-късно, Дейвид отново посещава сега единната столица на Германия, проучва какво е останало от стената и разкрива значението й в контекста на Студената война като белег в сърцето на Европа, разделящ комунизма на изток от демокрацията на запад.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Кино & TV