Любов и отмъщение в "Дила"

 

Еркен Петеккая и носителката на титлата Мис Турция Хатидже Шендил си партнират в история за невъзможната любов

 

 

Той е един от десетте най-продавани в чужбина турски сериали. Има зад гърба си два изключително успешни сезона, а миналата година печели награда за най-добре адаптирана към литературно произведение телевизионна поредица.

 

 

На 17 ноември (понеделник), от 22.30 ч., в ефира на Диема Фемили дебютира едно от най-дългоочакваните заглавия – „Дила”. В основата на сюжета е романът на Неджати Джумали "Македония 1900". Сериалът е заснет именно по негови мотиви, като това не е първата му екранизация. През 70-те години той е филмиран под името „Госпожа Дила” с участието на двете най-големи звезди по онова време Тюркан Шорай и Кенан Инанър.

 

 

Днес, в главните роли влизат един от най-харесваните от дамската публика актьор – Еркен Петеккая, и една красавица, чиято звезда изгрява именно с ролята й в „Дила” – Хатидже  Шендил. Двамата пресъздават великолепно история за невъзможната любов, желанието за отмъщение и вечните угризения на съвестта. Госпожа Дила (Хатидже Шендил) е решена да отмъсти за смъртта на съпруга си Исхан. Търсеща възмездие и справедливост, тя е готова да въстане в един мъжки свят и да се изправи срещу властта на земевладелците, чиято дума е закон. Не е готова само за едно – да срещне отново любовта в лицето на човек, замесен в убийството на мъжа й.

 

 

Ще намери ли сила за прошка жена, обсебена единствено от мисълта за отмъщение? Ще успее ли един мъж да пречупи желанието за мъст у жената, в която е влюбен? Може ли една любов да просъществува въпреки неразрушимото статукво и крайните чувства на любов и омраза? Отговорите на тези въпроси зрителите на Диема Фемили ще могат да проследят от 17 ноември, всеки делничен ден от 22.30 ч.

 

 

Именно с ролята на Дила, Хатидже Шендил дава сериозна заявка за артистичната си кариера и спечелва обичта на зрителите и признанието на телевизионните критици. Освен с актьорския си дебют, Хатидже впечатлява и с красотата си – красавицата е носителка на титлата Мис Турция, а така също става трета и на конкруса Мис Европа през 2001 г.

 

 

Чети и: Хаселхоф срещу Берлинската стена

 

 

Екранният й партньор обаче може да се похвали с много по-голям опит пред камера. В ролята на мъжа, чието минало крие тайната около смъртта на съпруга ѝ, влиза Еркен Петеккая. Българските зрители го познават като Галип от „Любов назаем” и капитан Али от „Времето лети”. В „Дила” обаче той е обречен да се бори за щастието си и едновременно с това да живее с мисълта за извършено престъпление. Телевизионната поредица е заснета в един от най-древните и красиви турски градове – Адана, в южната част на Турция. Мястото толкова много се харесало на Еркан Петеккая, че той пожелал да се премести там от Истанбул, където живее от дете.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Кино & TV