Големите железопътни линии на континента

 

Пътуване по големите влакови маршрути на Европа

 

 

През 1913 година Европа е била пресечена надлъж и на шир от мрежа от железопътни линии, простиращи се от Финландия на север, до Константинопол на изток и до Кадис на запад, и всички те са описани от Джордж Брадшоу в неговия "Континентален железопътен пътеводител и общ наръчник". Въоръжен с един от пътеводителите на Брадшоу от 1913 г., водещият Майкъл Портильо пътува от една гара до друга, посещавайки градовете и селата, описани в пътеводителя, като следва предложените маршрути, отсяда в препоръчаните хотели, разглежда забележителностите и се запознава с местните традиции, докато в същото време разказва историята на Европа през 1913 година.

 

 

В настоящата трета поредица Майкъл посещава Русия, Италия, Полша, Португалия, Франция и Израел. По пътя той изпитва за първи път през много нови за него преживявания, включително: той научава как се правят пълнени с месо кнедли в един вагон-ресторант, пътува с влак и с кораб едновременно, докато влакът му се оказва на борда на италиански ферибот, и плува в оживеното Мъртво море. Той също така прави своя филмов дебют в полския град Лодз. В рамките на настоящата поредица от шест части Майкъл ентусиазирано използва всяка възможност да научи повече за местната история и култура.

 

 

 

 

Ставайки свидетели на нестихващата енергичност на този винаги готов за път човек и на вас ще ви се прииска да обуете туристическите си обувки и да се присъедините към Майкъл в неговото пътешествие! Но вместо това, настанете се удобно, за да проследите заедно с нас пътуванията по големите влакови маршрути на Европа – само по Viasat History от четвъртък, 19 март до 23 април, от 21:00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Кино & TV