Мат Деймън се завръща като Борн

 

Новата част на филма тръгва по кината на 20 юли 2016

 

 

Супер успешният тандем зад хитовата поредица за Борн – Мат Деймън и режисьорът Пол Грийнграс, се завръща с пети филм за наемника със свръхспособности. Продукцията вече започна работа в Гърция, като продуцентът Франк Маршъл разпространи и първия кадър от снимачната площадка, който показва и Мат Деймън в обичайната за Борн топ форма. Снимките на лентата ще завършат в Лас Вегас.

 

 

Сценаристи на проекта са Пол Грийнграс, Мат Деймън и Кристофър Рус по книгите на бащата на трилъра Робърт Лъдлъм. Във филма се завръща и Джулия Стайлс в ролята на Ники, а част от новите попълнения са нашумялата актриса Алисия Викандер (Ex Machina: Бог от машината, Седмият син, Момичето от Дания, Повелителят на кухнята) в главната женска роля, Томи Лий Джоунс като агент на ЦРУ и Венсан Касел в ролята на основния злодей.

 

 

По думите на Мат Деймън петият Борн ще се завърти около последиците от случая с Едуард Сноудън и изтичането на информация от ЦРУ. Деймън споделя пред Buzzfeed, че „Борн показва една Европа, стегната в обръча на мерките за икономии, и един пост-Сноудън свят. ... Текат всякакви дискусии за шпионирането, гражданските права и естеството на демокрацията.”

 

 

Премиерата на лентата в САЩ е на 29 юли 2016 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала: 

Още Кино & TV