Премиера: Моята майка

 

Продукцията тръгна по екраните в страната от 8 януари

 

 

Маргерита (Маргерита Буй) e съвременна жена, балансираща между кариерата си на филмов режисьор и дъщеря си, чийто родителски права дели по взаимно съгласие с бащата. Тя прекарва дните си на снимачната площадка, където снима новия си филм с участието на голяма холивудска звезда - Бари Хъгинс (Джон Туртуро). Несериозен и на моменти дори забавен, той непрекъснато бърка репликите си и подлудява рeжисьорката и целия екип.

 

 

По време на снимките Маргерита осъзнава неизбежната истина за предстоящата загуба на нейната майка, която е на смъртно легло. И въпреки, че брат й Джовани (Нани Морети) я подкрепя и заедно поделят грижите за болната им майка, Маргарита осъзнава, че е невъзможно да отдели личния си живот от работата си на снимачната площадка. Объркана, изплашена, уморена тя трябва да се справи с подрастващата си дъщеря, умиращата си майка, филма, раздялата с приятеля си...

 

 

"Моята майка" е топла, човешка и затрогваща семейна история на известния и обичан италиански режисьор Нани Морети. Той е режисирал някои от най-добрите италиански филми през последните 20 години, включително и филма „Стаята на сина“, носител на Златна палма, Кан 2001 г. С филма „Моята майка“ италианския филмов майстор се завръща към автобиографичните теми, с които се характеризират по-ранните му филми.

 

 

„Моята майка“ е фино, нежно и внимателно балансирано изследване на любовта, загубата и натиска на съвременния живот.

 

 

С „Моята майка“ Морети предлага една различна гледна точка към стареенето и смъртта на родител. И вместо мрачен и меланхоличен филм, той ни поднася своите комични  колебания, в които радостта и траура може да бъдат неразривно преплетени.
Филмът „Моята майка“ се разпространява в България с подкрепата на Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА – МЕДИА.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:
 

Още Кино & TV