Фестивалът „В Двореца“ се открива на 29 юни

 

Топ представители от световната кино индустрия за късометражно кино идват във Варна и Балчик

 

 

Десетото юбилейно издание на „В Двореца“ стартира на 29 юни и ще продължи до 07 юли във Варна и Балчик. Фестивалът представя най-новите международни тенденции на работа в областта на късометражното кино и дигиталните медии.

 

 

През изминалите девет години "В Двореца" промени не само разбиранията ни за кино, но и създаде специален фестивален облик на Балчик и ДКИ - КЦ Двореца. Тази година освен силната програма, по време на фестивала ще дойдат седем представители на световната кино индустрия, които се занимават със закупуване на късометражно кино.

 

 

„Изключително сме горди, че „В Двореца“ вече не е само място, на което да се показват филми, а се превръщаме във форум, на който се случват реални продажби. Миналата годиа продадохме 12% от селекцията си, за тази сме амбицирани да продадем повече. Освен това в България ще дойдат топ имена от този бизнес, като пет от тях бяха тази година в Кан, което е голямо признание за нас. Надявам се сред заглавията които закупят да влезнат и български филми“, споделя Цанко Василев, директор на фестивала.

 

 

Хората, които ще дойдат „В Двореца са“ са:

 

 

Александра Стоун (Великобритания) – директор на „CMP Film Ltd“. Работила е с Бернардо Бертолучи, Джони Деп, Тери Гилиъм и др. Името и е свързано с филмите “Young Adam“ с участието на Юън Макгрегър и „Франклин“ с Ева Грийн.

 

 

Аня Сошич (Полша) – един от собствениците на „New Europe Film Sales“ – бутикова дистрибуторска къща базирана в Полша, работеща с цял свят , която държи правата на редица специално селектирани филми.

 

 

Аксел Беренс (Германия) – основател на „The KurzFilmAgentur“ Хамбург, компания която от 1992-а година се занимава с разпространението на висококачествени късометражни филми в цял свят. В каталога на компанията има над 200 наградени филми.

 

 

Даян Мелeрб (Франция) – французойка, живееща между Клермонд Феранд и Барселона, представител на „Some Like It Short, S.L“, компания специализирала в дистрибуцията на късометражно кино в цял свят. Сред клиентите на компанията са телевизии като ARTE, CANAL +, NBC, FOX, ZDF, MTV и други.

 

 

Мелани Куро (Франция) – основател на „COME AND SEE Productions“, компания занимаваща се със закупуване на DVD права.

 

 

Павел Ананич (Русия) – управляващ редактор и продуцент на руския канал за късометражни филми egoist.tv. Телевизията излъчва специално подбрани късометражни филми като на ден могат да се видят близо 150 заглавия.

 

 

Синди Нетър (Холандия) – създател и собственик на „SND Films“, създадена през 1994-а година компания има сериозна репутация като дистрибутор на късометражно кино и са ексклузивен представител на филмите на Бил Плимптън извън САЩ.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV