"Обитаемият остров" по БНТ

 

Този петък и събота БНТ1 ще излъчи в две части екранизацията по романа на братя Стругацки „Обитаем остров”

 

 

Филмът разказва за границите на личната свобода, за тоталитаризма и намесата му в чуждия живот. Макар книгата, залегнала в основата на сценария да е създадена през 60-те години, днес тя също е актуална.

 

 

Действието се развива през 2157г. - време на възход в човешката цивилизация. Пилоти браздят Космоса. Руски екипаж начело с Максим Камерер попада в метеоритен дъжд и принудително каца на отдалечената и неизвестна планета Саракш. Корабът му се взривява и път назад няма. Максим влиза в цивилизация, която на пръв поглед наподобява човешката. Убеден в своето превъзходство, смелият астронавт ще се опита да поправи ситуацията, без да предвижда, че тук всеки е враг.

 

 

Чети: "Артистът" тази седмица в "Одеон"

 

 

Книгата на Братя Стругацки е написана през 1968г. За хората, разделени от Запада с "Желязната завеса", тя е недостъпна, но днес е един от най-популярните и любими романи в класическата руска фантастика. Опитът да се претвори за съвременния екран, без съмнение, е успешен и близо до източника. Инициативата за проекта е на продуцента Александър Роднянски , който обединява усилия с режисьора Фьодър Бондарчук.

 

 

Гледайте двете части на филма „Обитаем остров” този петък и събота от 23:10ч. само по БНТ1 !

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV