"Изгубеният свят на комунизма"

 

Документална поредица на BBC по БНТ

 

 

Tази неделя БНТ1 стартира излъчването на документалната поредица на Би Би Си „Изгубеният свят на комунизма”.

 

 

1989-та година променя живота на милиони хора зад Желязната завеса. Но какво е било да живееш в режима на комунизма. След края на Студената война някои европейци си спомнят за това време като интересно, разнообразно и пълно с образователни, професионални и развлекателни възможности - като свят, за който сякаш копнеят... Но това ли е истината?

 

 

Какъв всъщност е бил животът с комунистическа идеология във всички сфери, отговорите зрителите на БНТ ще намерят в 3- серийната документална поредица на Би Би Си „Изгубеният свят на комунизма”.

 

 

Първият епизод -„Социалистическият рай /ГДР/” тази неделя представя интересни подробности около обявяването на Източна Германия за "социалистически рай". В същото време това е най-шпионската страна в историята - 300 000 агенти от тайните служби  осигуряват сведения за 17-милионното население. Добродетелите на социализма са съпоставени с грозната истина за режима, през който хиляди невинни са екстрадирани към бившите концлагери или Сибир.

 

 

Чети: Спайдър-мен се завръща на големия екран

 

 

Изненадващо е, че Източен Берлин има своя странна версия за 60-те години на суинга и стриптийза като санкционирани от държавата, но компенсирани с носталгия по времето на гарантираните работни места, щедри благодеяния, другарство и национално осигурени изкуство и култура. За това време ще разкажат личности от киното, спорта, музиката и "свободни" граждани...

 

 

Гледайте документалната поредица на Би Би Си „Изгубеният свят на комунизма” тази неделя от 18:05ч. по БНТ1!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV