Благотворителна прожекция на „Невиждан театър”

 

Петък 19 часа в „Дом на киното”

 

 

„Сянката на моята душа” е театър на сенките. Изпълнява се вече три години от слепи деца под ръководството на режисьора Велимир Велев - артист с изумителни идеи и изключително креативен подход.

 

 

Представлението е красива картина, които незрящи деца рисуват за нас. Разтърсваща приказка, в която лишени от зрение отварят очите на зрящите. Те ни показват, че мечтите са достижими, че можем да отворим сърцата си и да бъдем съпричастни и добри.

 

 

Филмът на Дора Петрова „Невиждан театър” показва светлината в тези млади хора, от която се ражда този театрален феномен, както и абсурдните препятствия, които го съпътстват. Така например, за всяко едно представление прожекторите, които са основен фактор за осъществяването  му, се вземат под наем или от Министерството на културата или от друга институция.

 

 

Една от идеите на тази прожекция е да се наберат средства за закупуване на необходимите прожектори, за да може тази гениална изява,  това  уникално и единствено по рода си представление да продължи да вдъхновява хората.

 

 

Трейлър към филма "Невиждан театър" from do ra on Vimeo.

 

 

 

Филмът се представя за първи път в България.  На фестивала Медиале в Дармщат през май 2012 г. той спечели втора награда.

 

 

Дора Петрова е завършила „Дигитални медии” в Дармщат, Германия, а в момента е студентка по „Комуникационен дизайн” в Майнц.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV