"Обсебване" по истински случай

 

Джефри Дийн Морган приема роля във филма заради изгряваща млада актриса

 

 

Сам Рейми, собственик на продуцентската компания Ghost House Pictures и режисьор на трилогията „Спайдър-мен”, винаги е бил верен на любовта си към хорър жанра. Когато случайно попада на статия в авторитетен вестник за съществуването на истинска кутия, в която е затворен митичен зъл дух Дибук, той вижда перфектната история за филм на ужасите – зловеща и свръхестествена дотолкова, че да го вдъхнови. Тревожна, но и вълнуваща, съдбата на продаваната в ebay реална, старинна кутия, въплъщава години на човешка болка и страдание.

 

 

Проведеното от уредник на университетски музей проучване, проследява миналото на древния предмет до притежанието му от 103-годишна еврейка оцеляла от Холокоста. Тя пренася кутията на Дибук в Америка и умирайки в адски мъки завещава на наследниците си никога и при никакви обстоятелства да не се опитват да я отворят.

 

 

Вдъхновен от този действителен случай, филмът „Обсебване” разказва историята на едно обикновено семейство изправено пред смъртоносната заплаха от гнева на неизразимото, свръхестествено зло, познато от легендите като Дибук.

 

 

Една от гавните роли във филма, на бащата Клайд, е поверена на популярният от „Анатомията на Грей” и „Пазителите” актьор Джефри Дийн Морган. Партнират му Кира Седжуик („Разобличаване”) и младата, но изключително талантлива Наташа Калис, в ролята на дъщеря им Ем. „Всъщност тя е една от основните причини да се снимам в този филм”, споделя Морган. „Когато видях пробните й записи, не можех да повярвам на очите си колко е способна. Режисьорът Оле Борнедал успя да извади на бял свят неподозираните й възможности.”

 

 

 

 

Самата Наташа споделя, че това е първият хорър филм в кариерата й, а ролята е била голямо предизвикателство за нея. „Направих лично всички каскади, което беше много зареждащо. Една от най-страшните сцени беше когато изсипаха кофи с нощни пеперуди около мен. Истински, огромни нощни пеперуди! Бях сама в една стая, в абсолютна тъмнина с летящите навсякъде около мен животинки. Никак не беше приятно”.

 

 

Чети: Документалният филм за Michael Jackson е почти готов

 

 

В “Обсебване” героинята на Наташа Ем е най-малката дъщеря на Клайд и Стефани Бренек. Те не виждат особена причина за тревога, когато Ем е странно обсебена от старинна дървена кутия, която купува от дворна разпродажба. Когато обаче поведението на Ем става все по-необяснимо и стряскащо и предизвиква поредица от необясними инциденти, съпрузите започват да се опасяват, че сред тях присъства враждебена, зла сила.

 

 

Опитвайки се неуспешно да откъснат момичето от странната кутия, те осъзнават, че тя е специално изработена, за да бъде затворен вътре зъл дух. В кутията на Дибук е заловен демон, който според древните еврейски предания търси начин да се всели  и да обитава човешко същество.

 

 

Режисьор на хорър трилъра „Обсебване” е датчанинът Оле Борнедал, а продуцент е майсторът на ужасите и режисьор на трилогията „Спайдър-мен” Сам Рейми, заедно с Робърт Тейпърт и Дж. Р. Йънг.

 

 

Кино премиерата на „Обсебване” в България е на 31 август.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV