Андрей Кончаловски се заинтригува от български филм

Жоро Костов и Андрей Кончаловски

 

Режисьорът иска да види комедията „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”

 

 

Руският режисьор Андрей Кончаловски, който се е разписал както в комерсиалния Холивуд, така и със задълбочени класики, като „Сибириада” и „Дворянско гнездо”, пожела да гледа новия български филм на Жоро Костов „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”.

 

 

Срещата и запознанството между звездата и младият ни режисьор се случи миналата година, когато Кончаловски гостува у нас за своя премиера. Тогава нашият режисьор му разказа за гангстерската си комедия (тогава все още на път да пробие в кината) и руският режисьор пожела да му изпрати филма, след като стане готов. Този интерес бе провокиран първо от чисто любопитство и второ – от признанието, че е слабо запознат с новото българско кино.

 

 

Чети: "Зов за завръщане" от 10 август

 

 

Жоро Костов ще изпълни обещанието си и ще му изпрати DVD с комедията си. Младият ни режисьор има желание и да покани Кончаловски на официалната премиера на филма си през септември. Той е почитател на шедьоврите на руския творец, а това, което харесва най-много в похватите му, е способността да съчетава комерсиалното с метафората и да борави умело с иронията – похват, който Костов не е пестил в „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV