"Храбро сърце" оглави българския боксофис

 

Историята за Мерида радва и с български саундтрак

 

 

С приходи от 149 995 лв. и гледан от 15 750 зрители през изминалия уикенд, анимацията "Храбро сърце"  е на върха на бокс офиса у нас тази седмица. Приключението на шотландската бунтарка Мерида излезе в 2D и 3D и стана най-касовата премиера в България на легендарното анимационно студио Pixar.

 

 

Чети: Ловци на духове 3 без Bill Murray

 

 

"Храбро сърце" очарова българските кино зрители със своите колоритни персонажи, интригуваща история за бунта срещу традициите и буйна шотландска девойка в главната роля. Озвучен изцяло на български, филмът въздейства и с нежните музикални изпълнения на поп певицата Невена Цонева, победител в първото издание на шоуто „Мюзик Айдъл”. Двете композиции “Летя с вятъра” (Музика : Алекс Мандъл, Оригинален текст на песента: Марк Андрюс и Алекс Мандъл) и “По цялата земя” (Музика и оригинален текст на песента: Алекс Мандъл) носят духа на шотландските легенди  за древни битки в мистичните и сурови планини.

 

 

 

 

В горите единствената дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор дръзва да се опълчи срещу вековен обичай, свещен за войнствените лордове в страната и да се опита да промени съдбата си. С това невинно на пръв поглед желание, изпълнено от старата Вещица, Мерида се впуска в опасно приключение, за да развали проклятието,  и да открие значението на истинската смелост.

 

 

 

 

"Храбро сърце" е озвучен на български от актьорите Стефания Георгиева (Принцеса Мерида), Ася Рачева (Кралица Елинор), Петър Върбанов (Крал Фергъс), Жени Пашова (Вещицата), Стефан Сърчаджиев (Лорд Дингуол), Пламен Манасиев (Лорд Макинтош), Николай Пърлев (Лорд Макгъфин), Петър Бонев (Макгъфин син) и Иван Петков (Макинтош син).
Интересна информация за продукцията и повече за новите герои на Disney / Pixar може да намерите на официалната българска страница на филма: http://hrabrosarce.bg/ или във фейсбук: http://www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV