Женски работи

Що е то женска солидарност и има ли тя почва у нас?

 

 

За един вечно невярващ и мнителен човек, който не признава отдаденост, непринудена любов и тем подобни работи, си мислех, че последната сламка, за която съм се хванала, тази на приятелството между 2 жени е един истински устойчив стълб в света на илюзии и несигурност. Е, много съм проста, признавам си сама. Как може от всички опции да се хвана за най- несигурната. Пак сама се минах и както казват старите хора, това което сам си направиш и Господ не може да ти стори ( да ме прощава всевишният ако смята, че споменавам името му напразно).

 

 

Но да се върнем на темата. Уж знаех, че да вярваш на крадец, луд или жена си е чиста проба лудост, но в някой етап от живота ми сложих розовите очила. Малки розови понита и сърчица взеха да хвърчат наоколо и така до ден днешен- живот в заблуда. Като казвам днес, говоря буквално. И слепец да си, ще прогледнеш в моя случай.

 

 

В този ред на мисли бих си позволила да дам няколко практични съвета, за да не стане накрая от женски работи- женски МУ работи:

 

1. Ако някога се чудиш коя точно рокля да си сложиш за важна среща, никога не слушай  съвета на приятелка. Много е вероятно с мазна усмивка да ти посочи точно тази, която те  прави дебела, евтина или комична. Винаги премисляй 3 пъти преди да я послушаш!

 

2. Ако някога си харесаш някой симпатяга от съседния отдел, никога не казвай на приятелката ти колежка за тайните ти копнежи, че току- виж утре я видиш блажено да си пие кафето с въпросния младеж ( и това в най- добрия случай за теб, че не се знае още какво се случва). И ако е само с един чудесно, но когато историята вземе системно да се повтаря…няма какво повече да коментираме.

 

3. Ако някога ти се приходи спонтанно на бар, позвъни на приятел. Той искрено ще оцени компанията ти и няма цяла вечер да се съревновава с теб, кой е по- хубав и привличащ погледите.

 

4. Ако някога ти се приходи на следобедно клюкарско кафе звънни на най- добрата си приятелка. Ех, да! Винаги има изключения, има и свестни девойки, които искрено и силно те обичат и никога не биха си позволили да те подведат, само за да се почувстват по- добре, гаврейки се за твоя сметка.

 

5. Ако установиш, че имаш 2-3 истински приятелки, направи парти. Ти  си късметлийка! И това е нещо, за което си заслужава човек да празнува. Наздраве от мен!

 

 

И за да не звуча като черна станция и да сваля маската на песимист, бих добавила, че аз много ама мнооооооого вярвам в дружбата между две жени, колкото и шизофренично да изглежда на фона на горните писания. Просто съм извадила късмет, че ви познавам- Ели, Драг и Зен :) Обичам ви!

 

 

ПС.: Надявам се като се разкрих да не ме прецакате кучки такива! хаха

 

 

Автор: Yolipop

 

 

Още Fun