The EX factor

Казват, че в живота имаш право на една голяма истинска любов. Или максимум две. Не повече.

 

 

През годините срещаме стотици хора, десетки допускаме до себе си, но само някой много специален става господар на сърцето ни. Така погледнато ни се струва доста трудно да преценим, кой наистина си струва и кой не. Но истината е, че не е сложно да разпознаем любовта. Специалните хора винаги изпъкват пред останалите и ние лесно им слагаме етикета “Голямата Любов на моя живот”.

 

 

Уви, да намерим любовта понякога се оказва по-лесно отколкото да я задържим до себе си. Хората са различни и колкото и силно да се искат, понякога стигат до извода, че пътищата им трябва да се разделят. Поради много причини и винаги сложни… Или поне така твърдим, защото с извинение нещата изглеждат по-прости.

 

 

Ти я пускаш да си тръгне и си казваш, че скоро всичко ще се промени към добро. Ще я забравиш. Ще намериш нова, по която да въздишаш и оптимизмът ти дава криле. Но времето минава, а ти някак не се справяш със задачата. Излизаш с различни, прекарваш си добре, но на сутринта винаги копнееш за нея. За начина по който те гледа, за меката й кожа, или дори за сприхавия й нрав. Търсиш я във всяка следваща. И така с години! Но не я намираш в никоя от новите. И няма да я намериш, защото те не са тя. Нито пък аз!

 

 

По този повод си мисля, че ако на човек му е наистина толкова трудно да се отърве от миналото си, просто трябва да опита да се върне обратно към него и да си остане там завинаги. Като в приказка… без край. Да се върне и да опита отново да е щастлив, вместо да страда в настоящето. За бъдещето няма и да говорим, защото избирайки миналото, ние сами си блокираме пътищата напред.

 

 

Всичко е въпрос на избор, приятелю. Факторът EX или факторът FUTURE? Ти решаваш! На мен лично ми е писнало от призраци на бивши гаджета! Аз също си имам моята изгубена “Голяма Любов”, но ти така и няма да го разбереш, защото съм преценила, че да говоря за него ме отдалечава от теб.  И колкото и да съм толерантна и колкото и да те харесвам, не съм готова да мина през това! Което автоматично ме изритва от позицията “Втората Голяма Любов на живота ти”.

 

 

Накрая един приятелски съвет. Ако и в мен виждаш бившата си, май  е време да потърсиш специалист. Успех!

 

 

Автор: Yolipop

Още Fun