Дни остават до началото на Олимпиада 2012

XXX-те летни олимпийски игри започват на 27 юли  в Лондон

 

 

На 5 юли 2005 г. на сесия на МОК британската столица Лондон победи Париж, Мадрид, Ню Йорк и Москва и стана градът на Олимпиада 2012 г. Година по-рано за позицията се кандидатираха още Лайпциг, Рио де Жанейро, Истанбул и Хавана, но МОК отхвърли кандидатурите им, като неспособни да организират олимпийските игри.

 

 

Това ще бъде третата Олимпиада, която ще се проведе в Лондон.

 

 

Официалните талисмани за Игрите през 2012 се наричат Wenlock и Mandeville, като за пръв път едно и също лого ще се използва за Олимпийските и Параолимпийските игри.

 

 

 

 

 

Още през февруари тази година организаторите обявиха, че близо 7-те милиона билета за всички състезания, с изключение на тези за футболния турнир, са били разпродадени.

 

 

Спортните битки по време на Олимпиада 2012 ще се проведат на 31 съоръжения, които са разделени на пет зони - Олимпийска зона - простираща се в Олимпийския парк Кралица Виктория в Стратфорд, Зона около река Темза, Централна зона, Извън голям Лондон и на футболни стадиони.

 

 

 

 

 

 

За сигурността на спортистите и зрителите още при кандидатстването си през 2005 г. Лондон беше предвидил 10 000 полицаи. В началото на тази година обаче организаторите заявиха, че за осигуряване на сигурността ще има 17 000 ще са военнослужещи.

 

 

В състезанията се очаква да участват над 204 държави, като това са първите олимпийски игри, на които за участие е номинирана поне по една жена от всяка страна.

 

 

В програмата на Олимпиадата има близо 30 вида спорт, но в Лондон няма да се проведат състезания по бейзбол и софтбол.

 

 

 

 

 

 

Летните олимпийски игри през 2012 г. ще бъдат открити с пищна церемония на Олимпийския стадион в Лондон на 27 юли. Режисьор на церемонията е Дани Бойл, а спектакълът е озаглавен „Островът на чудесата”.    

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Fun