Сексът – удоволствие, но и необходимост

 

Редовните креватни занимания са полезни за здравето

 

 

Може би мнозина биха заключили, че сексът има за основна цел размножаването. Това е така, но има много важни макар и „странични” ефекти от него. Хормоните, които се произвеждат, при секс се оказват изключително важни за здравето ни.

 

 

Сексът помага за изучaването на чужди езици. Нужен ни е, за да можем за запаметяваме и важна информация. Хипоталамусът, който ръководи цялата ни хормонална система, командва и центъра на паметта и обучението. Когато се разпалите по време на сексуалния акт, потокът от кръв удвоява скоростта си и така нахлува в главния мозък. Този център се активира и повишава способността за запомняне в цели десет пъти.

 

 

Ако можехме да изпитаме силен оргазъм в продължение на два часа всеки ден, задачите от висшата математика щяха да се превърнат в елементарно занимание, а ученето на чужд език, щеше да е леко като наизустяване на стихотворение.

 

 

Чети и: Спортистите са по-добри в леглото

 

 

Без секс се остарява по-бързо. Това пак заради хормоните. Точно те регулират нивата на колаген, който прави кожата гладка и еластична. Освен бръчките, сексът помага за ликвидирането и на акнето. Всъщност този резултат идва от прогестерона, който се отделя именно при правенето на секс.

 

 

Сексът може да замести противогрипната ваксина. Оказва се, че вирусът покосява най-често сексуалните аскети. Ако често те повалят настинки и грип, можеш да се замислиш дали не трябва да увеличиш количеството на оргазмите?

 

 

Искаш да спиш сладко - сладко? Тогава, пак ти трябва секс. Защо? За добрия сън ти помага хормонът оскитоцин, а за да се произвежда в по-големи количества, пак ще ти помогне сексът.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка